x ostalo

Inicijativa Mladi u pokretu - konzultacije oko nove iskaznice za mlade


vrijeme: 27.04.2011.
prijava: 03.06.2011.
organizator: Europska komisija

Jedna od aktivnosti unutar inicijative Mladi u pokretu, koja je sastavni dio europskih strategija prema mladima, je i stvaranje iskaznice za mlade koja će olakšati mobilnost i sudjelovanje svih mladih.
 
Trenutno postoji nekoliko iskaznica koje podupiru mlade na različite načine, npr. u području mobilnosti ili kulture, nudeći popuste, pristup informacijama i prilike za umrežavanje. Ideja iza iskaznice 'Mladi u pokretu' nije zamijeniti postojeće iskaznice, već zajedno s njima stvoriti brend koji bi pružio europsku dodanu vrijednost pružajući više mogućnosti mladima te tako iskaznicama dajući praktičnu, društvenu i pravnu vrijednost. Nova iskaznica bila bi dostupna svim mladima od 13 do 30 godina bez obzira na njihov akademski ili profesionalni status.

Kako bi se u obzir uzelo mišljenje i stavovi svih relevantnih dionika, Europska komisija je pokrenula online konzultacije kako bi sakupila mišljenje o postojećim iskaznicama, iskustva s njihovom primjenom u praksi te čula očekivanja o nadolazećoj iskaznici.

Upitnik se sastoji od 18 kratkih pitanja na engleskom jeziku, a možete ga ispuniti ovdje do 3. lipnja 2011. godine. (Agencija za mobilnost i programe EU)

(D.H.F., 27.04.2011)