Preskočite na glavni sadržaj

PechaKucha Night Zagreb Vol.12

PechaKucha Night Zagreb Vol.12
U četvrtak, 12. travnja, od 21 sat, u Zagrebačkom kazalište mladih, održat će se dvanaesta PechaKucha Night Zagreb. Kroz jedinstveni format prezentacija od 20 slika u 20 sekundi, predstavit će se niz kreativaca iz različitih područja, od dizajna, arhitekture do filma. Voditelji su Nina Violić i Vedran Živolić . Ulaz je slobodan.
vrijeme: 12.04.2012. 21,00
mjesto: Rovinj, Croatia
url: http://etnofilm.com/
Pecha Kucha su vremenski limitirane neformalne prezentacije kroz koje različiti kreativci u jednoj večeri svojim pričama inspiriraju publiku, a nastale su prije osam godina u Japanu te se ubrzo proširile na preko 400 gradova diljem svijeta. U Zagrebu od početka 2009. ova događanja svaki put okupljaju sve veći broj publike i održavaju se svaki put na nekoj drugoj lokaciji. Svatko tko se predstavlja smije koristiti točno 20 fotografija i ima 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno 6 minuta i 40 sekundi slave prije nego što na red stiže sljedeći prezenter.
 
Publici će se ovaj put predstaviti: Analog: Dafne Berc & Luciano Basauri, arhitekti koji stoje iza projekata kao što su “Sava svima!” i “Zagrebački urbani mobilijarij”; Dana Budisavljević, redateljica dokumentarnih filmova i dobitnica nagrade publike na ovogodišnjem ZagrebDoxu; Dunja Janković, višestruko nagrađivana autorica nezavisnog stripa i jedina Hrvatica s diplomom devete umjetnosti; Galerija Greta, zagrebačka galerija s ponešto drugačijim galerijskim konceptom; Goran Ferčec, pisac i dramaturg, jedan od pokretača Dramaturškog kolektiva za afirmaciju suvremenog dramskog teksta mladih i neafirmiranih autora; Igor Kuduz, priznati vizualni umjetnik i grafički dizajner koji u svom umjetničkom radu većinom koristi fotografiju i video; Ivor Martinić, uspješan mladi književnik, dobitnik nagrade Marin Držić, čija je jedna od drama postavljena i u Londonu;  Koraljka Vlajo, kustosica Muzeja za umjetnost i obrt te autorica izložbi o industrijskom dizajnu Končara i Jugokeramike; Marijan Crtalić, vizualni umjetnik poznat po provokativnim video radovima i performansima, Romina Mejak zapažena mlada oblikovateljica nakita; te Sindikat biciklista, poznat po organizaciji prošlotjednog prosvjeda biciklista pred zagrebačkim Poglavarstvom. Domaćini, odnosno voditelji programa, su glumci ansambla ZeKaeMa, Nina Violić i Vedran Živolić.

Analog: Dafne Berc & Luciano Basauri / arhitektura
http://bit.ly/HeHZqQ
 
Dana Budisavljević / film
http://bit.ly/HMWt0r
 
Dunja Janković / strip
http://www.tripica.org/

Galerija Greta / urbana kultura
http://greta.hr/

Goran Ferčec / dramaturgija
http://bit.ly/HgnPt2
 
Igor Kuduz / fotografija
http://bit.ly/Hmr4jY
 
Ivor Martinić / književnost
http://bit.ly/HUOxXP
 
Koraljka Vlajo / produkt dizajn
http://bit.ly/sxIVwK
 
Marijan Crtalić / konceptualna umjetnost
http://bit.ly/HYc4oY
 
Romina Mejak / modni dizajn
http://rominamejak.from.hr
 
Sindikat biciklista / urbana kultura
http://www.sindikatbiciklista.hr/

PKN Party: DMSR DJs Labosh & Qwerty