Preskočite na glavni sadržaj

Sandro Đukić u Galeriji AŽ

U Galeriji AŽ, Atelieri Žitnjak, u subotu, 17. ožujka, s početkom u 19 sati, otvara se samostalna izložba multimedijalnog umjetnika Sandra Đukića pod nazivom 'Correlation of inner images II / Mirror stage'. Izložba ostaje otvorena do 1. travnja.
vrijeme: 17.03.2012. 19,00
mjesto: Vienna, Austria
url: http://www.pp-ucka.hr/
Radovima pod nazivom Correlation of inner images II, Sandro Đukić bavi se problemom slike i idejom razlike između predodžbe i realiteta, spekulirajući sa Lakanovom teorijom Mirror stage. Povlačeći paralelu sa Lakanovom definicijom odnosa između Imaginarnog i Realnog, predodžba ili realitet, kako ih autor vidi u ovim radovima - odnos je subjektivnog svijeta sa 'realnim', posredovanim medijem slike. Radovi su kolaži fotografije i crteža gdje se suprotstavlja strojni i manualni postupak. Na razini sadržaja autor propituje ideju realnog i predodžbe kroz osobni diskurs kao i prostor ideologije i tehnologije. Sastavni dio izložbe je i 5minutni video Correlation of inner images.

Multimedijalni umjetnik Sandro Đukić rođen je 1964. u Zagrebu, gdje je 1989. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti (klasa prof. Đuro Seder). Kao gostujući i redovni student 1989. -1993. pohađao je Umjetničku akademiju u Düsseldorfu, najprije u klasi Nam June Paika, a zatim Nan Hoover. Na istoj je ustanovi 1993. - 1994. pohađao majstorski studij (prof. Nan Hoover).Izlagao na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao predavač sudjelovao na više domaćih i međunarodnih simpozija. Član je HDLU-a i ZUH-a.