Preskočite na glavni sadržaj

Rezidencijalni program u New Yorku

New York Art Residency and Studios Foundation poziva umjetnike da se prijave na rezidencijalni program, organiziran za period od srpnja do rujna 2012. godine. Prijave se primaju do 6. travnja.
prijava: 06.04.2012
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.hds.hr/
Rezidencijalni program omogućuje umjetnicima da produciraju novi rad u stimulativnom okruženju New Yorka. Sudionici programa slobodno koriste kapacitete NARS-a, koji uključuju individualni studio i različite programe za profesionalni razvoj. Umjetnicima se omogućuje da prezentiraju svoj rad kroz razgovore s umjetnicima, radionice, predavanja, te da njihov studio posjećuju poznati newyorški kustosi, kritičari i galeristi. Program završava grupnom izložbom otvorenom za javnost.

Organizator traži kandidate na dvije razine. Prva razina uključuje mlade umjetnike i one na sredini karijere za koje rezidencijalni boravak može značiti važan korak u karijeri. Druga razina uključuje umjetnike etablirane u nacionalnom ili međunarodnom kontekstu, kojima promjena okruženja može značiti osvježenje i inspiraciju.

NARS trenutno nudi rezidencije u trajanju 3 ili 6 mjeseci. Kotizacija za tromjesečnu rezidenciju iznosi 5000 $, a za šestomjesečnu 10000 $. Navedena kotizacija pokriva isključivo troškove studija, tj. radnog prostora, a za podršku u pokrivanju troškova smještaja, puta, hrane i sl. potrebno se obratiti drugim resursima.

Program je namijenjen vizualnim umjetnicima, no ne i studentima. Uz svaku prijavu potrebno je uplatiti 35 $. Rezultati će biti poznati krajem travnja 2012.

Za prijavu potrebno je poslati popunjenu prijavnicu, CV i CD / DVD sa sljedećim informacijama:
- jednom kopijom popunjene prijavnice, uključujući prijedlog / ciljeve rezidencijalnog programa te izjavu umjetnika (koja se prilaže i u tiskanom obliku);
- CV (koji se prilaže i u tiskanom obliku);
- 10 slika najnovijeg rada;
- listom s opisom radova.

Kontakt:
NARS Foundation
88 35th Street. 3rd Floor
Brooklyn, NY 11232
Tel : 718-768-2765
Email: info@narsfoundation.org