Preskočite na glavni sadržaj

Izvedba drame 'Adagio' u šibenskom HNK-u

Predstava 'Adagio', autorice Lade Kaštelan, nastala u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i u režiji Marine Petković Liker, gostovat će na pozornici šibenskog HNK u ponedjeljak, 27. veljače, u 20 sati.
vrijeme: 27.02.2012. 20 h
mjesto: Šibenik, HNK, Kralja Zvonimira 1
url: http://www.hnksi.hr/

U drami 'Adagio' riječ je o dvije majke (Vesna i Zora), dvije kćeri (Maja i Mira) i jednom muškarcu (Ivo) koji je vrh dva trokuta - on je između Vesne koju napušta i nove ljubavnice Zore, a ulazi u prostor čvrste emocionalne veze između Zore i njezine kćerke Mire, koja odlaskom od kuće (zbog njega) lomi i tu vezu. Naizgled obični razgovori skrivaju i razotkrivaju različita stanja osamljenosti, unutarnjih emocionalnih i životnih lomova, a nakon razračunavanja u novim situacijama dolazaka i odlazaka sve se završava u smirenju, svi se likovi ponovno zatvaraju u svoje školjke - Vesna u stanje unutarnjeg odustajanja, kći Maja u banalnu, trivijalnu formu svog braka, Mira u bolnom razdvajanju od majke, a Zora u patnju zbog odlaska kćeri.

Tekst poznate dramatičarke Lade Kaštelan ima sva obilježja suvremenog dramskog pisma omogućujući nam da pratimo jedan naoko običan život koji je prepun emocija i lagane sjete. Premijera se pripremala u koprodukciji s kazalištem u Vukovaru, u okviru zajedničkog nastojanja obogaćivanja kulturnog života toga grada.  

dramaturginja: Sanja Ivić
scenograf: Ivan Dobran
kostimografkinja: Doris Kristić
skladatelj: Frano Đurović
oblikovatelj svjetla: Aleksandar Čavlek
scenski pokret: Sonja Pregrad
glume: Vesna: Vlasta Ramljak; Maja: Olga Pakalović; Zora: Katija Zubčić; Mira: Mirela Videk i Ivo: Zijad Gračić