Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Branke Dubovac i Jovice Drobnjak

U Izložbenom salonu 'Izidor Kršnjavi' u Zagrebu, danas, 15. veljače, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe akademske slikarice Branke Dubovac i fotografa Jovice Drobnjaka. Izložba ostaje otvorena do 28. veljače.
vrijeme: 15.02.2012.
mjesto: London, UK
url: http://www.anacop.ca/
Radi se o dvojnom postavu koji potpisuju fotograf Jovica Drobnjak i slikarica Branka Dubovac. Složivši se oko obrade tradicionalnog motiva Cvijeća, umjetnici su se zadatka prihvatili s pozicija tradicionalnog pristupa koji poštuje reprezentacijske konvencije rada po motivu. Time su vlastite opuse namjerice lišili svake narativne i konceptualne poputnine, skrivenih značenja i dodanih semantičkih vrijednosti.

U isto vrijeme na taj su način fotograf i slikarica oformili izložbu namijenjenu prvenstveno štovateljima tehničke perfekcije u izvedbi, a potom i štovateljima umjetničke tradicije. Izložba pod naslovom Isto… a različito zanimljiva je i utoliko što se nijedno od dvoje kreatora postava ne identificira s motivom Cvijeća: Jovica Drobnjak poznat je našoj publici po komercijalnim ostvarenjima, a Branku Dubovac kritika je dosad poistovjećivala s krajnje hermetičkim, apstraktnim slikama od bojanog pijeska.' Vladimir Rismondo ml., kustos izložbe
 
Jovica Drobnjak rođen je 1966. u Gornjoj Ploči. Maturirao je 1985. godine na Odjelu fotografskih tehnika Škole primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Radi kao u nekoliko hrvatskih tjednika i magazina, a posljednje tri godine djeluje kao samostalni fotograf.

Branka Dubovac rođena je 1977. u Splitu. Godine 2002. diplomirala je slikarstvo na ALU u Zagrebu u klasi profesora Kokota. U okviru programa razmjene studenata završila je semestar (2002.) na Indiana University of Pennsylvania. Samostalno izlaže od 2002. Bavi se pedagoškim radom i ilustracijom.
Katalog izložbe možete pogledati - ovdje.