Preskočite na glavni sadržaj

Ljubav u književnoj teoriji - predavanje

U utorak, 14. veljače, u 18 sati, u dvorani Centra za znanstveni rad HAZU u Vinkovcima, J. Dalmatinca 22, predavanje na temu Ljubav u književnoj teoriji održat će doc. dr. sc. Kristina Peternai Andrić.
vrijeme: 14.02.2012. 7.30pm
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.kontejner.org/

U glazbenom dijelu programa sudjeluje Glazbena škola Josipa Runjanina, Vinkovci: mezzosopran Ivana Tuškan, sopran Sanja Čurko, bariton Krešimir Dujmić i tenor Josip Paulić, uz klavirsku pratnju Tamare Krajnović, prof. Glazbeni program pripremila je Sanja Čurko, prof. 

Kristina Peternai Andrić rođena je u Osijeku 1974. godine. Nakon završene III. gimnazije u Osijeku upisuje smjer Hrvatski jezik i književnost na osječkom Pedagoškom fakultetu (danas Filozofskom), a od 2001. radi na Katedri za književnost istog fakulteta. Magistrirala 2005. godine na zagrebačkom Filozofskom fakultetu s temom Performativna koncepcija pripovjednog teksta kod prof. dr. Vladimira Bitija te na istom fakultetu, kod istog mentora, doktorirala 2008. (Ime i pitanje identiteta u književnoj teoriji).
 
Objavljuje znanstvene i stručne radove vezane za književnu teoriju, hrvatsku i mađarsku književnost te prevodi s mađarskog jezika.
 
Izvodi nastavu iz Osnova teorije književnosti na osječkom Filozofskom fakultetu. (FF Osijek)