Preskočite na glavni sadržaj

Savjetovanja za upis na američka sveučilišta

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) će tijekom siječnja (od 15. do 31.), uz pomoć bivših studenata američkih sveučilišta, organizirati niz besplatnih savjetovanja za upis na studij u SAD-u, te pripremne tečajeve za polaganje testova za prijavu na američka sveučilišta. 
vrijeme: 15.01.2012.
mjesto: Zagreb
url: http://www.msu.hr/

Obrazovna savjetovanja u IRO-u provode bivši studenti američkih sveučilišta i stručni obrazovni savjetnici. Savjetovanja će se odvijati svaki tjedan u siječnju prema sljedećem rasporedu:

•             nedjelja, 15.01.2012. od 20:00-21:00 sat:
Virtualno savjetovanje na Facebook zajednici Želim studirati u inozemstvu
Jessica Kuntz, alumna Sveučilišta Georgetown, odgovara na pitanja o studiranju u SAD-u, s naglaskom na pripremu i polaganje GRE General testa
•             četvrtak, 19.01.2012. od 19:00-20:00 sati:
„Vodič kroz studij u inozemstvu“, Sandra Dobrić, obrazovna savjetnica u IRO-u 
•             četvrtak, 26.01.2012. od 18:30-19:30 sati:
„Kako, zašto i gdje studirati u SAD-u?“, Michele Doyle, alumna Sveučilišta u Wisconsinu – Madison
•             utorak, 31.01.2012. od 18:30-19:30 sati:
„Upis diplomskog i poslijediplomskog studija u SAD-u“, Richelle Bernazolli, alumna Sveučilišta u Illinoisu

Predavanja se održavaju u prostorijama IRO-a, Preradovićeva 33/I.kat, Zagreb i to na engleskom jeziku (osim savjetovanja „Vodič kroz studij u inozemstvu“ koje se održava na hrvatskom jeziku).

Ulaz na sva događanja u IRO-u je slobodan uz obaveznu prethodnu predbilježbu na iro@iro.hr, dok se virtualnim savjetovanjima mogu pridružiti svi članovi Facebooka bez prethodne predbilježbe.

Pored obrazovnog savjetovanja, u siječnju će se također održavati pripremni tečajevi za polaganje standardiziranih testova potrebnih za upis na studijske programe u SAD-u: TOEFL iBT, GRE General i GMAT. Informacije o upisima na tečajeve nalaze se ovdje.

IRO je ovlašteni EducationUSA centar za Hrvatsku za pružanje informacija o mogućnostima studiranja u SAD-u koji podupire U.S. State Department.

Sve informacije o savjetovanjima i tečajevima dostupne su na www.iro.hr.