predstavljanje

Muzej krapinskih neandertalaca – promocija DVD-a


vrijeme: 13.09.2010. 18,00
mjesto: Krapina; Muzej krapinskih neandertalaca, Šetalište Vilibalda Sluge bb
organizator: Muzej krapinskih neandertalaca

Predstavljanje novog DVD-a Muzeja krapinskih neandertalaca održava se u ponedjeljak, 13. rujna, u Muzeju krapinskih neandertalaca, s početkom u 18 sati. Brojnim dodatnim sadržajima koji upotpunjuju virtualnu šetnju ovaj DVD obogaćuje iskustvo posjetitelja Muzeja, te na inovativan i zanimljiv način produbljuje njegova saznanja o neandertalskom čovjeku i razdoblju u kojem je živio.

Multimedijalni interaktivni DVD ROM sadrži detaljnu virtualnu šetnju s audio vodičem cijelim stalnim postavom Muzeja krapinskih neandertalca s nalazištem Hušnjakovo, te uvodnu riječ autora postava i realizacije arhitekta Željka Kovačića i paleontologa Jakova Radovčića. Multimedijalni DVD ROM izlazi u nakladi Muzeja Hrvatskog zagorja i Novene d.o.o, a sadržaj je dostupan na četiri jezika (hrvatski, engleski, njemački i slovenski).

Uz uvodnu riječ ravnateljice Muzeja Goranke Horjan, u programu se najavljuje izlaganje autora DVD-a Ervina Šilića, direktora tvrtke Novena d,o'o' iz Zagreba. Na promociji se očekuje i ugledni gost i suradnik, Prof. Dr. Gerd Christian Weniger, ravnatelj njemačkog Muzeja Neanderthal iz Mettmanna, koji je bio i recenzent postava Muzeja krapinskih neandertalca.

(I.P., 08.09.2010)