natječaj

Objavljen natječaj za financiranje javnih potreba u kulturi


vrijeme: 01.06.2010. - 20.07.2010.
mjesto: Zagreb, Hrvatska

Ministarstvo kulture objavilo je natječaj za financiranje javnih potreba u kulturi za 2011. na svojim mrežnim stranicama.

Ministar kulture Božo Biškupić na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo što će se tako brže i učinkovitije rješavati novac za ponuđene projekte koje će to ministarstvo putem natječaja prihvatiti.

Novost je da će ministarstvo od ove godine financirati i nove medije (elektroničke časopise) te da se prijavljeni programi s područja arheologije odobravaju unutar Uprave za arhivsku djelatnost i arheološku baštinu, a ne kao dosad kroz dvije uprave - Upravu za zaštitu kulturne baštine i Upravu za kulturni razvitak.

Rok za prijavu je do 20. srpnja, znatno ranije u odnosu prema rokovima proteklih godina, rekao je ministar Biškupić.

Od interesa za Hrvatsku smatrat će se programi koji hrvatsku kulturu stavljaju u europski kontekst, promiču interkulturni dijalog, razvoj civilnog društva, koji su stručno utemeljeni, visoke razine kvalitete, ekonomični, profilirani u odnosu prema osnovnoj djelatnosti organizatora te oni koji teku kontinuirano, izvijestila je državna tajnica u ministarstvu Nina Obuljen.

 (Hina)
 

(D.H., 01.06.2010)