izložba

Izložba – 'Ne (Poznata) Pula'


vrijeme: 03.05.2010. - 15.05.2010.20,00
mjesto: Pula; MMC Luka, Istarska 30

Izložba '(Ne)Poznata Pula' otvara se u ponedjeljak, 3. svibnja, u 20 sati, u MMC Luka, Pula. U utorak, 4. svibnja, u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Pula predstavlja se drugi dio izložbe – 'Pula iz vremena Austro-Ugarske'.

Cilj ove multimedijalne izložbe je predstaviti novu kulturnu rutu grada Pule kroz prizmu nekadašnje rute pulskog tramvaja, koji je svoju vožnju prometnicama našeg grada započeo prije više od sto godina. Pomoću fotografija, starih razglednica, predmeta i kratkog promotivnog filma željeli smo skrenuti pažnju na do sada nedovoljno valorizirane dijelove grada.

Nova kulturna ruta koju predlažemo osvijetlit će manje poznate, ali izuzetno vrijedne i zanimljive dijelove kulturno-povijesne baštine grada Pule kao što su: austrijske vile, Dom hrvatskih branitelja, Kulturni centar (bivša vojarna) Karlo Rojc, Zvjezdarnica, zgrada Sveučilišta, Mornaričko groblje, zgrada Pošte, Agripinina kuća…

Kao jedan od osnovnih zadataka ovog projekta bila je valorizacija navedenih objekata i prijedlog za revitalizaciju istih.

U tom smislu je dugoročna primjenjivost ovog projekta koja za sve navedene lokacije predlaže obnovu, uređenje multimedijalnih izložbenih prostora koji bi govorili o povijesti samih lokacija, organizaciju edukativnih radionica i stručna vodstva, a jednako tako uključena je i Udruga slijepih Istarske županije – Pula, na način da je za njihove potrebe tiskana brošura izložbe '(Ne)Poznata Pula'.

(I.P., 30.04.2010)