Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'All the Art That's Fit to Show' u Galeriji SC

Izložba 'All the Art That’s Fit to Show' rezultat je prethodno održanih radionica s ciljem istraživanja onoga što 'govoreći o' ili 'sudjelujući u' umjetnosti, obilježavamo terminom suvremene (ili aktualne?) likovne scene. Otvaranje je predviđeno u četvrtak, 2 lipnja, u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Projekt su pokrenule Jelena Graovac i Jelena Pašić. Izložba je otvorena do 11. lipnja.
vrijeme: 02.06.2011. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija SC, Savka 25
url: http://www.sczg.hr
Izložba All The Art That's Fit To Show rezultat je projekta započetog pozivom na dijalog o onome što govoreći o, i sudjelujući u umjetnosti, nazivamo 'scenom'. Ukoliko tim pojmom označimo 'način' na koji se suvremena umjetnost realizira u aktualnim uvjetima, dijalog o onome što ih proizvodi, regulira i održava ovisi o vlastitom kontekstu jednako kao i pojam kojim je dijalog potaknut. Tko govori? Gdje? I kome? Znamo li o čemu gov...orimo kada govorimo o 'sceni'?

Zaključili smo da kako taj pojam kod govornika izaziva nelagodu i nastavili razgovarati. Pristali smo na (opipljive) uvjete u kojima smo se našli: prostor galerije i njen mehanizam, vrijeme do otvaranja izložbe i izložbu, s namjerom da ih - iskoristimo. Ono što je prikazano u prostoru galerije postavljalo se četiri dana, unutar dijaloga nalik onima koje smo na radionicama vodili od ožujka do lipnja: u galeriji, oko galerije, u kafićima ITD i Godot, Kinu Grič i u mailovima. Ono što je za izložbu selektirano nisu radovi, već odluke o tome što će se, za ovu priliku, pojedinim radovima komunicirati.

Izložbu su koncipirali: Ružica Dobranić, Vitar Drinković, Vida Guzmić, Marta Haraminčić, Dina Karadžić, Ketrin Karasman, Luka Kedžo, Matija Kralj, Lea Kralj Jager, Ljerka Kujundžić, Darko Masnec, Ines Palčić, Matea Pasarić, Predrag Pavić, Ivan Tudek, Mario Udženija i Ana Vuzdarić.
Nakon izložbe, projekt se nastavlja.