Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija Igora Kuduza

U srijedu, 1. lipnja, u 20 sati, u prostoru Foto galeriji KIC  i Medijateke Francuskog instituta, otvara se izložba Igora Kuduza pod nazivom 'Foto-žurnal/Photo-Journal (dokumentacija/documentation, 2008. – 2011.)'. Radovi se mogu razgledati do 26. lipnja.
vrijeme: 01.06.2011. 20,00
mjesto: Croatia
url: http://www.kic.hr
Izložbom se materijalizira istoimeni projekt Igora Kuduza koji se temelji na seriji mailova (upotpunjenih fotografijama snimljenim većinom iPhoneom) slanih na nasumce odabrane adrese iz njegovog mail adresara, uredno numeriranih, datiranih, opremljenih podnaslovom i slanih u nepravilnim vremenskim razmacima. Neke su serije photo spam fotografija imale dnevnički karakter, dok su ostale bile složene po nekom konceptualnom ili sadržajnom uzorku. Nijedan primalac nije dobio sva mail izdanja žurnala. Fotografije u Foto-žurnalima nemaju imperativa ni zahtjeva. Fotografija funkcionira samo i isključivo kao medij, a primaran je čin slanja neželjene pošte, repetitivno anonimno obraćanje.
 
Igor Kuduz  rođen u Zagrebu 1967. godine, a 1995. godine diplomirao je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svom radu većinom koristi fotografiju. Devedesetih godina koristi uvećane presnimke iz časopisa u foto-objektima i instalacijama. 2000-ih radi serije polaroida i fetiš fotografija. Od 1995. vodi uspješan studio za vizualne komunikacije specijaliziran u oblikovanju knjiga i korporativnom dizajnu. Realizirao nekoliko kustoskih koncepcija. Godine 2008. upisao postdiplomski studij vizualnih komunikacija i tipografije na Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja u Ljubljani, Slovenija. Član je Stručnog savjeta Hrvatskog fotosaveza.