Preskočite na glavni sadržaj

Juka u žiriju festivala dokumentarnog filma u Češkoj

Filmska producentica Anita Juka iz produkcijske kuće '4film", članica je žirija za dokumentarne filmove na Festivalu češkog filma 'Finale', koji se održava od 17. do 23. travnja u Plzenu, izvijestila je ta zagrebačka produkcijska kuća. 
 
vrijeme: 23.04.2011.
mjesto: Plzen, Češka
url: http://www.filmfestfinale.cz/en
Na festivalu je u proteklih tjedan dana prikazan izbor najuspješnijih i najzanimljivijih recentnih naslova dokumentarne i igrane forme, a o najboljima će sutra odlučivati međunarodni žiriji, u kojima sjede istaknuti filmski profesionalci.
 
Uz Juku, u žiriju su još Drahomira Vihanova, višestruko nagrađivana redateljica, scenaristica i članica akademskog zbora FAMU, te Guenter Minas, dramaturg, filmski publicist i programski savjetnik na brojnim međunarodnim festivalima.
 
Anita Juka producirala je dosad, uz ine, hrvatski dokumentarni film 'Što sa sobom preko dana' Ivone Juka koji je osvojio mnoge nagrade na međunarodnim festivalima i imao kinu distribuciju u Hrvatskoj, BiH i Makedoniji, 'Panj pun olova' Branka Schmidta i 'Vrt plavih ruža' Mladena Santrića koji su prikazani i nagrađivani na više od 40 međunarodnih filmskih festivala.
 
Među njezinim produkcijama i koprodukcijama su i igrani filmovi 'Nafaka' Jasmina Durakovića, 'Slovenka' Damjana Kozolea, 'Težina neba' Metoda Peveca i omnibus 'Neke druge priče', koji su također prikazani na šezdesetak međunarodnih filmskih festivala i nagrađeni prestižnim nagradama. (Hina)