predstavljanje

11. tjedan arhiva


vrijeme: 12.10.2009. - 17.10.2009.
mjesto: Zagreb, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21

Hrvatski državni arhiv (HDA) od 13. do 17. listopada 2009. po jedanaesti put organizira kulturnu manifestaciju Tjedan arhiva s namjerom da brojnim aktivnostima javnosti približi izvornu pisanu baštinu. Program Tjedna arhiva

Svečana proslava Dana arhiva održat će se u ponedjeljak, 12. listopada, s početkom u podne, u Velikoj čitaonici uz nazočnost ministra kulture Bože Biškupića, priopćeno je iz HDA.

Središnji događaj Dana arhiva je predstavljanje tridesetominutnog promotivnog dokumentarnog filma o Hrvatskom državnom arhivu 'Prošlost u prvom licu' te otvorenje arhivske izložbe 'Rat je, braćo, rat, junaci - Posljednja insurekcija u feudalnoj Hrvatskoj 1809.', a u povodu 200. obljetnice utemeljenja Ilirskih Pokrajina.

Hrvatski državni arhiv u povodu Dana arhiva objavljuje DVD izdanje dokumentarnog filma 'Prošlost u prvom licu' koji je nastao u potpunosti u vlastitoj produkciji u režiji Mladena Burića.

DVD 'Prošlost u prvom licu' namijenjen je kako publici koja se po prvi put susreće s Arhivom, tako i profesionalcima arhivske struke, navodi se u priopćenju. (Hina)


(R.P.B., 12.10.2009)