Preskočite na glavni sadržaj

Rijeka - Monografija kazališta lutaka i izložba

U Gradskom kazalište lutaka, Rijeka, danas, 25. listopada, u 18 sati, održat će se svečana promocija Monografije Kazališta lutaka, povodom obilježavanja 50. obljetnice službenog utemeljenja, autorice teksta Maje Verdonik, s glavnim urednikom Krešimirom Cvjetkovićem, te grafičkim urednikom Vanjom Cuculićem. Istog dana u 19,30 u Malom salonu otvorit će se centralni dio izložbe 'Gdje lutke (ne) spavaju'.
vrijeme: 25.10.2010. 18,00
mjesto: Rijeka; Gradsko kazalište lutaka, Blaža Polića 6
url: http://www.gkl-rijeka.hr
Autorice izložbe su Luči Vidanović, Marija Volkmer i Vedrana Balen Spinčić.Također je u atriju GKL -a postavljena izložba 'Kazališne fotografije Petra Fabijana'. Izložbu će otvoriti gradonačelnik grada Rijeke, gosp. Vojko Obersnel. Izložbe progovaraju o umjetničkom radu i životu riječkih lutkara tijekom pola stoljeća postojanja.

U utorak, 26. listopada, u 10 sati, u Gradskoj vijećnici, održat će se okrugli stol sa sljedećim temama: Kazališni festivali za djecu i mlade (moderator Romano Bogdan) te Komunikacija lutke s predškolskom, školskom i visokoškolskom populacijom (moderatorica Božena Delaš).
Nakon premijere 'Gullivera', ovo događanje jest vrhunac obilježavanja 50. obljetnice Kazališta lutaka Rijeka.