Preskočite na glavni sadržaj

Ljubomora – premijera u Art-kinu Metropolis MSU

Zagrebačka premijera britansko-irske drame 'Ljubomora' ('Cracks') održava se u srijedu, 22. rujna, s početkom u 21 sat, u Art-kinu Metropolis u MSU Zagreb.
vrijeme: 22.09.2010.
mjesto: Zagreb; Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr

Britansko-irska drama 'Ljubomora' ('Cracks') o odnosima skupine djevojaka u engleskom djevojačkom internatu 1930-ih dugometražni je debi Jordan Scott, kćeri slavnoga Ridleya Scotta, koji je uz Tonyja Scotta bio i izvršni producent filma.

U elitnom i strogom engleskom djevojačkom internatu skupina učenica na čelu s Di (Juno Temple) fascinirana je instruktoricom plivanja, zagonetnom i karizmatičnom, gospođicom G (Eva Green). Premda u početku i sama potiče idolizaciju vlastite osobe, pozornost uskoro posvećuje novoj učenici, egzotičnoj Španjolki, Fiammo (María Valverde)...

 



U glavnoj je ulozi Eva Green, koja je debitirala u Bertoluccijevim 'Sanjarima', a najveću slavu donijela joj je glavna ženska uloga u filmu Casino Royale s Danielom Craigom. Direktor fotografije John Mathieson poznat je po filmovima 'Gladijator', 'Fantom u operi', 'Hannibal' i 'Kraljevstvo nebesko', dobitnik je nagrade BAFTA i dva puta nominiran za Oscara.

Film je imao međunarodnu premijeru na festivalu u Torontu, a europsku na Londonskom filmskom festivalu. Hrvatski distributer filma je VTI, a u Zagrebu će igrati od srijede, 22. rujna, samo u Art-kinu Metropolis, kao što na istome mjestu igra i film 'John Lennon: Dečko koji ne obećava' ('Nowhere Boy').

 



'Ljubomora' ('Cracks'), drama, UK/Irska, 2009, 104 minute
Redateljica: Jordan Scott
Scenaristi: Ben Court, Caroline Ip i Jordan Scott prema romanu Sheile Kohler
Izvršni producenti: Ridley Scott i Tony Scott
Snimatelj: John Mathieson
Montažer: Valerio Bonelli

Uloge:
Eva Green (Miss G)
Juno Temple (Di)
María Valverde (Fiamma)
Imogen Poots (Poppy)
Ellie Nunn (Lily)
Adele McCann (Laurel)