Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe Damira Fabijanića

U petak, 20. kolovoza, u 21 h u Galeriji Rigo (Novigrad – Cittanova) održat će se otvorenje fotografske izložbe Damira Fabijanića pod nazivom Sažimanje galerije. Izložba će biti popraćena autorovim tematskim predavanjem pod nazivom „O fotografiji - konkretno“ koje će se održati u prostorima Muzeja – Museo Lapidarium u Novigradu, 15. rujna, s početkom u 20 h.

vrijeme: 20.08.2010.
mjesto: Varazdin, Croatia
url: http://www.vbv.hr/
Riječ je o seriji  crno – bijelih fotografija nastaloj tijekom 2010. godine u kojima autor objedinjuje svoja razmišljanja i stavove o samom galerijskom prostoru, autorima koji su u njemu izlagali, onima koji su taj isti prostor programski usmjeravali od njegova osnutka (1995. godine) do danas ispitujući istovremeno komunikacijske potencijale medija unutar kojeg djeluje.  

Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Jasna Galjer, autorica teksta pratećeg kataloga.
Životopis autora                                                                                                                                                                         
Rođen 1955. u Zagrebu. Samostani umjetnik - slobodni fotograf od 1987., u početku specijaliziran za arhitekturu i pejzaže. Za vrijeme Domovinskog rata snima razorenu kulturnu baštinu, posebno Dubrovnik i okolicu. Fotografski materijal na tu temu objavio je u knjizi «Dubrovnik...». Istoimena izložba, zajedno s drugim autorovim izložbama, obišla je Europu i Južnu Ameriku. Godine 1992. sudjelovao (kao jedini hrvatski fotograf do danas) na najznačajnijem europskom festivalu fotografije u Arlesu. Glavni je fotograf i urednik fotografije u časopisima CROATIA/Croatia airlines (od 1993.), ORIS (1999-2008) i IĆE&PIĆE (od 2007.).

Iz kataloga