Preskočite na glavni sadržaj

Violinist budućnosti Gilles Apap premijerno u Hrvatskoj

Virtuoz klasične glazbe na violini kojeg je lord Yehudi Menuhin nazvao violinistom budućnosti, Gilles Apap nastupit će na 61. Dubrovačkim ljetnim igrama u Kneževu dvoru u 21:30, u nedjelju, 1. kolovoza.

vrijeme: 01.08.2010. 21:30
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.dubrovnik-festival.hr
Raznolikost izražaja i zanimanje za različite glazbene žanrove koje nerijetko spaja u neuobičajene kombinacije proslavilo je ovog izuzetnog umjetnika. Njegova ljubav prema glazbi ne prestaje s klasicima, već spaja klasične hitove s  tradicionalnim narodnim melodijama.

Na koncertu u Kneževu dvoru festivalska publika će osim skladbi Vivaldija i Breinera imati priliku čuti i kadencu Mozartovog Trećeg violinskog koncerta, osebujnu desetominutnu izvedbu kroz koju Apap provlači ciganski folk, jazz, blues i klasiku.

Prekretnicu u Apapovoj karijeri donijela je pobjeda na Međunarodnom natjecanju Menuhin, koja mu je priskrbila pozornost i pomoć svjetski slavnog lorda Yehudija Menuhina. Nastupio je u velikim koncertnim dvoranama i surađivao s najpoznatijim orkestrima. Klasičnu je glazbenu scenu iznenadio pojavom svojega prvog sastava pod nazivom The Transylvanian Mountain Boys.  

Violinistu će pratiti ansambl Zagrebački solisti koji su dosad održali preko tri tisuće koncerata na svim kontinentima, stječući visoka priznanja u najvećim svjetskim središtima i u najpoznatijim koncertnim dvoranama.

(Izvor: DLJI)