Preskočite na glavni sadržaj

Izložba kineskog umjetnika Cheng Yuzheng-a

U petak, 20. studenoga, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Contra, otvara se samostalna izložba mladog kineskog umjetnika Cheng Yuzheng-a.
vrijeme: 20.11.2015. 19,00
mjesto: Zagreb; Galerija Contra, Frankopanska 22
url: https://www.facebook.com/Galerija-Contra-348818145243622
Galerija Contra s ponosom predstavlja radove aktualnog mladog kineskog umjetnika koji, kao primarni radni materijal, koristi slike koje pronađe i sakuplja iz tiska, s televizije, interneta i buvljaka kako bi ih pretvorio u vlastite slike, pri tome prikazujući  nepoznati aspekt poznatim. Bez davanja konačne presude njegovi su radovi priča o razumijevanju odabranih slika sa slikarskog stajališta.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi nastali na temelju starih fotografija i razglednica, prikaza iz novina i interneta te reklama na kojima se nalaze zanimljivi motivi. Njihova nespojivost ovdje krije paradoksalnu činjenicu da je slikanje uvijek situacija bez ikakvog odobrenja. Svaka slika zahtijeva da se naslika potpuno iznova i da i dalje omogućava idućoj slici, kao što dopušta i prijašnjoj, da ju se vidi mnogo jasnije. S ovom izložbom Cheng presijeca sve one stvari koje prolaze pokraj oka iz dana u dan na zaslonima – od zadnjeg ratnog izvještaja do harmoničnog i idiličnog prikaza odmora na razglednici.
 
Cheng Yuzheng rođen je 1977. godine u Suzhou u Kini. Od 2001. do 2005. studira slikarstvo na sveučilištu u Berlinu. Iste godine stječe zvanje magistra slikarstva. Živi i radi u Berlinu i Šangaju.  Cheng Yuzheng izlagao je i u Galerie Fur Aktuale Malerei u Berlinu, Museum of Art u Daytonu, Kunsthausu u Hamburgu.