Preskočite na glavni sadržaj

Europska mreža centara za kulturu – radionica Expander

Centar za kulturu Trešnjevka, Narodno sveučilište Dubrava i Kulturno informativni centar organiziraju radionicu Expander koja će se u petak, 14. studenog, s početkom u 10,30 sati, održati u Kulturno informativnom centru.
vrijeme: 14.11.2014. 10,30 h
mjesto: Zagreb; KIC, Preradovićeva 5
url: http://www.cekate.hr/

U sklopu radionice bit će riječi o razvoju publike, što podrazumijeva taj koncept, kakve strategije postoje, zašto je to danas pojam koji je u fokusu, kakva je veza između jednostavnog razvoja publike i razvoja odnosa s publikom koja potencijalno može postati i donator, a rasprava će se voditi i o razvoju publike kao važnog dijela procesa poslovanja kulturnih institucija odnosno strateškog planiranja.

Na radionici sudjeluju dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, IRMO - Odjel za kulturu i komunikacije, Ljiljana Perišić, CEKATE, Leo Vukelić, NS Dubrava, Veselko Leutar, CEKATE te Zdenka Sviben, Knjižnice grada Zagreba.

Daniela Angelina Jelinčić predstavit će koncept razvoja publike, njezino značenje, kao i uobičajenu metodologiju i pravila razvoja publike. U svom izlaganju fokusirat će se na nekoliko vrsta kulturne publike prema podjeli Michaela Kaisera. Poseban naglasak bit će na potrebi razvijanja odnosa s publikom u svrhu održavanja kako konstantnog broja korisnika u kulturi, tako i privlačenja potencijalnih donatora.
 
O primjerima dobre prakse govorit će Leo Vukelić koji će održati predavanje na temu Noć kazališta, dok će o Noći knjige govoriti Zdenka Sviben, a o Festivalu dječje knjige predavanje će održati Veselko Leutar.

Inicijator projekta u sklopu kojeg se održava ova radionica je Europska mreža centara za kulturu (ENCC), a uz radionicu koja će se u petak održati u Zagrebu, na istu temu, paralelno će se održati  i radionica u Beču.