predstava

'Ne igraj na Engleze' – premijera u 'Kerempuhu'


vrijeme: 23.12.2012. 20 h
mjesto: Zagreb; Satiričko kazalište "Kerempuh", Ilica 31

Predstava 'Ne igraj na Engleze' autora Vladimira Đurđevića, u režiji Vinka Brešana i Željke Udovičić, bit će premijerno izvedena u nedjelju, 23. prosinca, s početkom u 20 sati, u zagrebačkom Satiričkom kazalištu 'Kerempuh'.

O predstavi:

'Ne igraj na Engleze' hit je komad suvremenog autora Vladimira Đurđevića koji su prepoznali publika i kritika. To je uzbudljiv isječak zbilje koji nas obuzme i kojemu se smijemo, dok se ne promijeni fokus i odjednom shvatimo da se smijemo samima sebi. Bule, Piksi i Paun trojica su prijatelja koji su odrasli zajedno, trojica urbanih tridesetogodišnjaka, trojica okorjelih kockara. To su junaci ovog originalnog i duhovitog teksta koji realistično oslikava ne samo pojedinačne sudbine, već daje komentar na jednu generaciju. Oni su izgubljeni u punoj snazi svog života, odustali su od svega i žive samo za jedno – kladionicu.  Prvi mulja ženu koja ga uzdržava, drugi je izdao svoje najbliže, a trećeg ganjaju kamatari. Klade se na tekme, ne nužno na rezultat. S rastom tenzija pojačava se nervoza i razotkriva se niz pojedinosti koje će do temelja uzdrmati njihovo prijateljstvo.  Dinamična i napeta, od početka do kraja, ovo je priča o gubitnicima; i to ne onima koji su izgubili, već o onima koji nisu ni pokušali.

Prijevod: Dora Delbianco
Dramaturginja: Željka Udovičić
Scenograf: Dragutin Broz
Kostimografkinja: Vedrana Rapić
Oblikovatelj svjetla: Olivije Mareč

Uloge:
Paun – 35 godina, nezaposlen, dobro udan, kvocijent inteligencije dvoznamenkast, strastven kladioničar – Hrvoje Kečkeš
Bule – 35 godina, nezaposlen, inteligentan, ali beskoristan i naizgled ravnodušan, strastven kladioničar   – Borko Perić
Piksi – 35 godina, doktor hitne pomoći, ženskaroš, slabić i, naravno, strastven kladioničar   – Tarik Filipović

(R.P.B., 20.12.2012)