Preskočite na glavni sadržaj

Najbolja predstava festivala malih scena 'Dovde se prostire šuma'

Predstava Nataše Matjašec Rošker 'Dovde se prostire šuma' Slovenskog narodnog gledališča Maribor je najbolja predstava u cjelini ovogodišnjeg 21. međunarodnog festivala malih scena u Rijeci, po ocjeni stručnog žirija.
vrijeme: 08.05.2014.
mjesto: Rijeka
url: http://www.theatrefestival-rijeka.hr

Nagradu za najbolju režiju dobio je Oliver Frljić za predstavu "Hamlet" Zagrebačkog kazališta mladih. Frljić je nagrađen i za najbolju dramaturšku prilagodbu.

Za naslovnu ulogu u toj predstavi Krešimir Mikić je podijelio nagradu za najboljeg glumca s Primožom Pirnatom koji je glumio Jaga u "Othellu" Mestnog gledališča ljubljanskog. Najboljom glumicom proglašena je Anita Mančić za ulogu u predstavi "Dok nas smrt ne rastavi" Radionice integracije iz Beograda. Za ulogu u toj predstavi je nagradu za najbolju mladu glumicu dobila Jovana Gavrilović. Milivoj Beader je dobio nagradu za najbolju epizodnu ulogu, za nastup u "Hamletu".

Za rad na predstavi "Dovde se prostire šuma" nagrade su dobili tim Nataša Matjašec Rošker, Branko Jordan i Davor Herga za scenografiju te Tomaž Bezjak za dizajn svjetla.

Najbolja kostimografija je ona za predstavu "Gospođa ministarka" Pozorišta Boško Buha iz Beograda autorica Ivane Vasić i Ivane Šešlije, ocijenio je žiri. Nagrada za najbolju scensku glazbu nije dodijeljena.

Stručni žiri činili su Darko Gašparović, Darko Lukić i Rajna Miloš.

Nagradu "Mediteran" žiri Novog lista dodijelio je Nini Violić za uloge u predstavi "Hamlet" a publika je najbolju ocjenu dala predstavi "Dok nas smrt ne rastavi".

Ovogodišnji festival malih scena trajao je od 30. travnja a u konkurenciji za nagrade bilo je devet predstava. (Hina)