Preskočite na glavni sadržaj

Travanj u riječkom Art-kinu otvaraju klasici

Travanj u riječkom Art-kinu Croatia otvara trodnevni ciklus filmskih klasika, a zaključuje ga ciklus suvremenih rumunjskih komedija, doznaje se iz ovoga kina.
vrijeme: 01.04.2014.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

U ciklusu klasika prikazat će se Bunuelovi filmovi "Ljepotica dana" i "Taj mračni predmet želja", Bressonovi "Dame iz Bulonjske šume" i "Suđenje Ivani Orleanskoj" te Viscontijev film "Rocco i njegova braća" i "Ime Carmen" Jeana-Luca Godarda.

Slijedi obilježavanje 10. obljetnice djelovanja udruge Filmaktiv, koja se, među sotalim aktivnostima, bavi i produkcijom dokumentarnih filmova. Prikazat će se filmovi iz svih razdoblja djelovanja udruge te dva premijerna naslova, "Naseljenici" Barbare Babačić, nastali od materijala snimanog u Palestini te "BFF" Sanje Marjanović (snimljen u koprodukciji s Edinburgh College of Arts i Screen Academy Scotland) koji sažima cijelo postojanje Filmaktiva.

Premijera dokumentarnog filma "Bordo - vječita stripovska mladost", redatelja Bernardina Modrića i scenarista Veljka Krulčića, o autoru stripova i animiranih filmova Borivoju Dovnikoviću Bordi, slijedi 17. travnja.

Na programu Art-kina u travnju je i niz novih, nagrađivanih i hvaljenih igranih filmova, među kojima su drama "Imigrantica" Jamesa Graya, francuska komedija "Mamin dečkić", film redatelja Francoisa Ozona "Mlada i lijepa" o seksualnom sazrijevanju djevojke te iranski film "Prošlost" Asghara Farhadija. (Hina)