Preskočite na glavni sadržaj

Natjecanje Yellofier Remix

Telekom Electronic Beats i Volkswagen pozivaju sve zainteresirane da uz pomoć inovativne glazbene aplikacije Yellofier kreiraju vlastiti remiks nove pjesme švicarskog elektronskog dua Yello! Glavna nagrada je električni auto Volkswagen e-up i putovanje na festival Electronic Beats na europsku destinaciju po vlastitom izboru. Natječaj traje do 28. veljače.
prijava: 28.02.2014
url: http://www.yellofier.com
Yellofier je inovativna glazbena aplikacija koju je u suradnji sa Telekomovim Electronic Beats timom osmislio i kreirao Boris Blank, član spomenutog uspješnog avangardnog dua Yello. Dizajnirana s ciljem otkrivanja novih načina interakcije sa svijetom glazbe, Yellofier funkcionira tako da svaki snimljeni zvuk iz prirodnog okruženja pretvara u glazbu. Specijalno za ovu priliku kreirana je besplatna remiks verzija aplikacije pod nazivom Yellofier VW - svi potencijalni sudionici pomoću spomenute aplikacije mogu snimiti vlastite zvukove i ukomponirati ih sa elementima iz nove pjesme benda Yello 'Move, Dance, Electrified'.

Vlasnik najboljeg remiksa osvojit će novi električni auto Volkswagen e-up! kao i putovanje na festival Eelectronic Beats na europsku destinaciju po vlastitom izboru! Određeni broj ponajboljih natjecatelja imat će priliku prezentirati svoje uratke na festivalu “electrified! the e-mobility weeks by Volkswagen“ koji će se održati u Berlinu od 8. do 21. ožujka. Za sudjelovanje u natjecanju nisu potrebni preduvjeti – uz pomoć aplikacije Yellofier u samo nekoliko minuta baš svi mogu kreirati vlastitu pjesmu bez ikakvih predznanja o glazbi uopće.

Natjecanje Yellofier Remix za cilj ima rekreiranje pjesme ‘Move, Dance, Electrified’ uz pomoć zvučnih elemenata Borisa Blanka i to kroz posebno osmišljenu, gore spomenutu besplatnu verziju aplikacije Yellofier. Natjecatelji se pozivaju da eksperimentiraju sa vlastitim snimljenim zvukovima s obzirom da aplikacija nudi mogućnost dodavanja istih pri kreiranju pjesme. Zvukovi i specijalni efekti mogu biti jednostavno modificirani uz pomoć obojenih kockastih tipki – posebno osmišljeno sučelje dizajnirano je tako da omogućava komponiranje jedinstvenog muzičkog komada.

Aplikacija Yellowfier uključuje ritam mašinu, sekvencer, posebne efekte i sampler, a funkcionira tako da snimljene zvukove re-aranžira u funky ritmove i modificira u skladu sa prepoznatljivim zvukom Yelloa. Sučelje je jedinstveno, jednostavno i intuitivno. Pjesme se mogu stvarati i u suradnji više natjecatelja koji mogu razmjenjivati aranžmane. Yellofier je fascinantan futuristički način za stvaranje glazbe. Razumljiv i jednostavan za upotrebu, ova aplikacija čini iskusne producente i potpuno laike jednakima.

Kada je pjesma završena, može biti postavljena na internet stranicu yellofier.com putem Soundclouda. Daljnji slijed događaja ovisi o natjecatelju koji mogu iskoristiti priliku da osvoje čim više glasova svojih prijatelja. Određeni broj glasova omogućit će pjesmi mjesto među 50 najpopularnijih od kojih će tim stručnjaka – uključujući članove Yelloa i profesionalce iz tima Electronic Beatsa i Volkswagena – odabrati finaliste, kao i konačnog pobjednika.