Preskočite na glavni sadržaj

Koncert dua Crisostomo

Koncert komornog dua Crisostomo (Krešimir Marmilić, violina, i Matija Štajcer, violončelo) održat će se 23. kolovoza, na otoku sv. Katarina, s početkom u 21 sat, u sklopu Ljetnog festivala Rovinj. Na programu su djela: J. Haydna, W. A. Mozarta, R. Gliera i dr.

 
vrijeme: 23.08.2012. u 21 sat
mjesto: Otok sv. Katarina
Krešimir Marmilić rođen je 1961. godine u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kraće vrijeme kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University.  Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj.  Od 1991. godine pronalazi i praizvodi djela starih hrvatskih autora s kojima je nastupio u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini, za kojeg je pisao i scenario. Također, objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album». Voditelj je i osnivač ansambla, gudačkog kvarteta i tria “Cadenza” (1995). Član je Chordes tria i Klavirskog tria MAK. Sudjelovao je u radu orkestara u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Od 1999. godine u statusu je samostalnog umjetnika.

Matija Štajcar rođen je u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifary, prof.  Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je član orkestara ; BRT – simph. Orch., Solisti Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opera te Gent, i WDR – simph. Ork..Također, bio je član mnogih komornih sastava ; Trio Musical Consort, Gudački kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra, Klavirski  trio MAK.    Nastupao je i kao solist.

Glazbenici surađuju duži niz godina te su vrlo uspjelo nastupili na svim značajnijim festivalima i pozornicama hrvatske.

Sljedeće na programu:

30. 08. 2012. MMC
Večer arija i dueta
Marija Lešaja, sopran
Matija Podnar, bariton
Željka Caparin, klavir 
 
06. 09. 2012. Crkva sv. Eufemije
Gudački kvartet „The Adamas Quartett" – Austrija
(U suradnji sa Austrijskim kulturnim forumom Zagreb)