Preskočite na glavni sadržaj

Darko Brajković, 'Uredu za nebirokraciju' - poziv za sudjelovanje

"Ured za nebirokraciju" polazi od propitivanja autoriteta različitih birokratskih struktura s idejom stvaranja privremene slobodne autonomne zone u sklopu koje su posjetitelji pozvani da reagiraju, propituju i izraze se kroz tekst i sliku u formi štambilja.
vrijeme: 22.03.2023. - 24.03.2023.
mjesto: Zagreb
"Uredu za nebirokraciju" umjetnika Darka Brajkovića Đepeta Njape te izradite svoj štambilj u prostoru Galerije Prozori /Knjižnice S. S. Kranjčevića, svaki dan od 22. 3. do 24. 3. od 16 do 20 sati. 

Radovi nastali tijekom rezidencije u Galeriji bit će izloženi u sklopu triptih izložbe "Crno Sunce ili o autoritetu pandemije, granica i štambilja", zajedno sa serijom razglednica Dana Perjovschkog i video radom Ivana Meseka i Zefreyja Throwella "Woodland concertina", a čije će otvorenje biti u subotu, 25. 3. u 12 sati.
Triptih-izložba kroz navedene radove dokumentira fragment širenja pandemije straha, tematizirajući pritom kako živjeti u svijetu koji je loš, u okolnostima koje su teške i kako umjetnost postaje izraz otpora i kritike. Opširnije

Kustosice: Petra Dolanjski Harni i Suzana Marjanić.