Preskočite na glavni sadržaj

Dario Cebić - član Europske akademije znanosti i umjetnosti

Skladatelj i glazbeni pedagog prof. dr. Dario Cebić postao je redoviti član Europske akademije znanosti i umjetnosti (Academia Scientiarum et Artium Europaea). Profesor Cebić izabran je za člana u III. razredu - umjetnost.
vrijeme: 08.12.2021. -
url: https://euro-acad.eu/
Profesor Cebić iza sebe ima vrhunske rezultate na svjetskom nivou, uključujući nagrade na najvećim svjetskim natjecanjima, brojne publikacije i knjige, te znanstvene analize. Isto tako vrijedi napomenuti da je studirao na najprestižnijm svjetskih znanstvenim institucijama iz područja kompozicije, glazbenih znanosti, analiza i muzikologije, a 2020. godine dobio je nagradu predsjednice države za pedagoški rad i kompoziciju. Također dobitnik je i nagrade Zagrebačke županije, kao i poticaja Ministarstva kulture za glazbeno stvaralaštvo 2013. godine.
Od nagrada svakako vrijedi izdvojiti 1. nagrade na velikim svjetskim natjecanjima u Beču, Parizu, Lisabonu, Kopenhagenu, Pekingu, Dresdenu, Milanu, St. Petersburgu, Miamiju, Sydneyu, Buenos Airesu, Rio de Janeiru, Bariju, Pragu i sl.

Izvor: Spona Classics