Preskočite na glavni sadržaj

Dani europske baštine 2021.

Dani europske baštine 2021.
Manifestacija 'Dani europske baštine' prigoda je za predstavljanje i slavljenje zajedničke kulturne baštine svih europskih zemalja, regija, gradova i manjih sredina. Ovogodišnje izdanje, organizirano tijekom rujna i listopada, posvećeno je temi 'Baština za sve!' kojom se nastoji potaknuti zajedništvo, suradnja, uključivost i jednake mogućnosti za sve društvene skupine da dožive kulturnu baštinu.
 
vrijeme: 01.09.2021. - 28.10.2021.

Program Dana europske baštine 2021. donosi brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine u formi radionica, obilazaka, izložbi, prezentacija i predavanja.

Zbog nepredvidljivosti epidemiološke situacije i mjera, a radi omogućavanja pristupa svim društvenim skupinama, velik broj događanja odvija se u virtualnom prostoru. Na ovaj način brojne kulturne, baštinske i akademske ustanove, organizacije, strukovna udruženja, udruge i inicijative iz svih krajeva Hrvatske koje sudjeluju u manifestaciji otvaraju svoja vrata posjetiteljima, ali i dolaze u njihove domove.

Pregled online sadržaja → 
Pregled događanja →
Hrvatski restauratorski zavod 
 


Publikacija Dana europske baštine 2021. donosi osnovne informacije o kreiranom online sadržaju te podatke o prigodnim događanjima: o  lokaciji, datumu, vremenu održavanja, kao i kratak opis njihova sadržaja s ciljem jednostavnijeg snalaženja i odabira.https://min-kulture.gov.hr/