Preskočite na glavni sadržaj

Dan Europskih autora u III. gimnaziji

U sklopu programa 'Knjiga kao otkriće', nagrađivana hrvatska književnica Rosie Kugli gostuje u zagrebačkoj III. gimnaziji, 25. ožujka 2024., u čast Dana Europskih autora. Ovaj događaj pružit će priliku da se učenici upoznaju s autoricom i djelima koja su osvojila srca mladih čitatelja.
vrijeme: 25.03.2024. -
mjesto: Zagreb
url: http://gimnazija-treca-zg.skole.hr/skola

Književnica će se posebno osvrnuti na svoj roman ‘Izgubljena generacija’, potresno svjedočanstvo vremena pandemije i razornog zagrebačkog potresa.
 
U sklopu gostovanja, obradit će se i povijesti poznate zagrebačke knjižare „Kugli“, najvrijednije knjižare na ovom prostorima. Knjižara Kugli ostavljena je da istrune kao relikt nekih prošlih vremena, bez svijesti o gotovo 3900 knjiga koje su obogatile tolike domove i umove naših sunarodnjaka. U knjizi  ‘Tragovi u vremenu’ književnica progovara o povijesti knjižarstva i izdavaštva u želji da učenici saznaju više o izdavačkim procesima i knjižari Kugli, instituciji koja je ostavila neizbrisiv trag na hrvatsko knjižarstvo i izdavaštvo.
 
Rosie Kugli, ne samo da je poznata po svojim romanima za mlade, nego je i utemeljiteljica Umjetničke organizacije ‘Kugli&Kugli’ te izdavačica koja promiče knjige s misijom mijenjanja svijeta. Kroz svoj rad, Rosie se usudila progovoriti o onome što mnogi zanemaruju, stavljajući naglasak na teme koje se često smatraju tabuima.
 
Program je program sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.