Preskočite na glavni sadržaj

Croatian Zoetrope i Flipbook - novi hrvatski suveniri

Animatorice i kreativke Maša Udovičić i Mirela Ivanković Bielen iz zagrebačkog Luma Film studija, osmislile su i dizajnirale dva nova kreativna i originalna domaća suvenira - Croatian Zoetrope i Flipbook.
url: https://croatian-zoetrope.eu/

Posebnost ovih jedinstvenih suvenira je i u tome što su napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala. Uz svaki zoetrope i flipbook dobivaju se gotove animacije s motivima Zagreba i Dalmacije ili prazni papiri na kojima svatko može kreirati svoje vlastito animirano mini remek-djelo. Sve što vam treba da postanete animator su bojice, olovka, flomasteri, vodene boje - koja god tehnika vam najviše odgovara.

Croatian Flipbook je mala knjižica od 70 stranica s crtežima u nizu koja realistično dočarava animacijski pokret. Kada stranice knjižice okrećete između palca i kažiprsta, stvarate animaciju.
Croatian Zoetrope je tuljac koji se vrti oko svoje osi. Blizu gornjeg ruba ima vertikalne proreze kroz koji gledatelj viri u unutrašnjost, a tamo se krije papirnata traka sa sličicama koje pokretom tvore animaciju.

Projekt podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem natječaja "Poduzetništvo u kulturi" za 2020. godinu.