Preskočite na glavni sadržaj

Circolo Classic – najbolji klasici pod zvijezdama

Javna ustanova Pula Film Festival od 2. kolovoza pa sve do 6. rujna, i ove godine organizira popularni filmski program na otvorenom - Circolo Classic. 
vrijeme: 02.08.2022. - 06.09.2022.
mjesto: Pula
url: https://pulafilmfestival.hr/
Utorkom i nedjeljom u 21:00 sat prikazat će se najbolji filmovi iz povijesti kinematografije u  kojima će posjetitelji moći uživati iz ležaljki. Novu sezonu otvara Avantura (M. Antonioni), drama ovjenčana nagradom žirija u Cannesu i Zlatnim globusom za najbolji film s neengleskog govornog područja. Na programu će se pronaći i glasoviti Doručak kod Tiffanyja (B. Edwards) s Audrey Hepburn, Fellinijeve Dangube, najoriginalniji film najoriginalnijeg redatelja – Bergmanovo Ljeto s MonikomNajljepša (L. Visconti) s Annom Magnani u glavnoj ulozi, kultni Sedam godina vjernosti (B. Wilder) s Marilyn Monroe, Strogo kontrolirani vlakovi (J. Menzel), film nagrađen Oscarom za najbolji film s neengleskog jezičnog područja, Zavedena i napuštena (P. Germi), s legendarnom Stefanijom Sandrelli Moja noć kod Maud, film koji je proslavio francuskog redatelja Érica Rohmera, i bezvremenski Diplomac (M. Nichols) s Dustinom Hoffmanom.
Uz suorganizaciju Zajednice Talijana, program su podržali i Grad Pula-Pola, Turistička zajednica grada Pule i Hrvatski audiovizualni centar. Cijena ulaznice iznosi 25,00kn po projekciji, a ulaznice su dostupne na stranici www.kinovalli.net, odnosno prije projekcije u Circolu ukoliko ostane slobodnih mjesta. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, ulaznica će se moći zamijeniti za jednu filmsku projekciju po želji u sklopu rujanskog ili listopadskog programa Kina Valli.

https://www.kinovalli.net/