Preskočite na glavni sadržaj

Ciklus putopisnih predavanja 'Putnička klasa' u CeKaTe-u

U sklopu programa 'Putnička klasa' održat će se treće predavanje 'Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju' u četvrtak, 28. ožujka, u 19 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1).
vrijeme: 28.03.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://cekate.hr/

Hrvatski planinarski savez jedna je od najstarijih organizacija ovog tipa na svijetu. Ove godine HPS obilježava 150-u godišnjicu postojanja i tim povodom organizirao je Hrvatsku alpinističku ekspediciju u Patagoniju. Od polovice siječnja do polovice veljače tamo je boravio sedmeročlani hrvatski penjački Dream Team, u pokušaju da ostvari prve hrvatske uspone u jednom od najizazovnijih gorja na Zemlji. Članovi ove ekspedicije pridružit će nam se u dvorani CeKaTe-a, u okviru ciklusa putopisnih predavanja “Putnička klasa” i prenijeti svoje doživljaje iz zemlje fascinantnih granitnih tornjeva, nepreglednih ledenjaka i ekstremnih vremenskih uvjeta. Ulaz je besplatan! Više: Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju - ciklus putopisnih predavanja „Putnička klasa“ - Cekate - Centar za kulturu Trešnjevka

Putničku klasu organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s izdavačkom kućom Libricon, a uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo te Ministarstva kulture i medija RH. Putničku klasu medijski prate Zabavni radio i portali Punkufer.hr, Metafora.hr i H-alter.org.
 
PUTNIČKA KLASA ciklus je putopisnih predavanja koji uskače u vlak popularizacije putovanja, ali ne prati nužno trendove. Tijekom 2024. u okviru Putničke klase, u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka održat će se deset putopisnih predavanja na kojima će gostovati putnici različitih profila i afiniteta, od kojih mnogi iz brojnih razloga do sada nisu bili u fokusu javnosti i medija. Naši gosti-putnici svijet obilaze na razne načine - hodajući, vozeći se na dva kotača ili javnim prijevozima, penjući se po stijenama i planinama ili veslajući po morima, jezerima i rijekama… Inspiraciju za svoja putovanja nalaze kako u najudaljenijim zakutcima zemaljske kugle, tako i u susjednim županijama - destinacija je manje važna, iskustvo, doživljaj i osjećaj je ono što se računa. Svi će oni putem uzbudljivih, inspirativnih i vizualno atraktivnih predavanja s veseljem podijeliti svoja iskustva i doživljaje u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka tijekom 2024. godine.