Preskočite na glavni sadržaj

Čarobni svijet bajki

Čarobni svijet bajki
Program “Čarobni svijet bajki”, autorice Kristine Krepela, nastao je u svrhu popularizacije manje poznatih hrvatskih bajki koje bi se prije svega mogle ponuditi i biti stalno dostupne djeci s oštećenjima vida i slijepima, kao i djeci s teškoćama u razvoju. Sadržaj je od lipnja 2021. dostupan na YouTube stranici projekta.
Projekt je ostvaren u suradnji s Centrom za mlade Zagreb i udrugom za slijepe, slabovidne i osobe s invaliditetom “Zamisli”. Bajke i priče za djecu čita glumica i autorica projekta Kristina Krepela, to su: Žabica djevojka, Kako je vojnik postao kranj, Princeza na oblaku, Zec, medvjed, lisica i čovjek, Mudra žena, Trgovac Nav, Pijetlićeva družina, Neobična udaja kraljeve kćeri, Priča o sultani Abdali. Snimljeni sadržaji distribuirani su vrtićima i centrima širom Hrvatske kako bi bili predstavljeni i dostupni što većem broju djece i mladih.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.





 

 

 

 

 

 

 

YouTube - Čarobni svijet bajki