Preskočite na glavni sadržaj

Budućnost Filma: AI u Režiji - masterclass i izložba Filipa Filkovića Philatza

Svijet filma neprestano evoluira, a tehnološke inovacije često služe kao pokretači tih promjena. U skladu s tim, najavljeno je događanje – 'Budućnost Filma: AI u Režiji'. Ovaj događaj otkriva snagu umjetne inteligencije u režijskom procesu, a sve će se događati pod vodstvom priznatog redatelja Filipa Filkovića.
vrijeme: 18.09.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.urania.hr/

Datum i mjesto:
 
18. rujna 2023., u prostoru Urania. Početak masterclassa je zakazan za 18:00 sati, a izložba se može posjetiti nakon 19:30 sati. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.
 
Filip Filković Philatz, uspješan filmski redatelj, udružuje se s organizatorima kako bi donio jedinstven uvid u svijet umjetne inteligencije u filmskoj režiji. Njegova eksperimentalna narav i kreativna strast doveli su ga do zanimljivih spoznaja o tome kako umjetna inteligencija mijenja "pravila igre".
 
Događaj "Budućnost Filma: AI u Režiji" pružit će sudionicima dragocjenu edukaciju o primjeni umjetne inteligencije u režijskom procesu. Filip Filković će podijeliti svoje bogato iskustvo i demonstrirati načine na koje umjetna inteligencija unapređuje proces stvaranja filmova.
 
Osim masterclassa, posjetitelji će imati priliku vidjeti izložbu AI generiranih radova Filipa Filkovića. Ovi radovi predstavljaju suradnju između čovjeka i stroja, kreirajući jedinstvene umjetničke vizije koje su rezultat spoja kreativnosti i tehnologije.
 
Ovaj događaj predstavlja završni izvedbeni ispit Marte Eve Mećave, studentice 3. godine preddiplomskog studija Produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Mentorica ispita je doc.art. Ana Letunić, dok će moderator samog masterclassa biti student 3 godine preddiplomskog studija Produkcije, David Uranjek.
 
Svi zainteresirani pozvani su da se pridruže "Budućnost Filma: AI u Režiji" i zaronite u fascinantni svijet inovacija koje donosi umjetna inteligencija.