Preskočite na glavni sadržaj

''Buditi se bez briga''

''Buditi se bez briga''
Projekt 'Buditi se bez briga' autorice, plesne umjetnice Ivane Vojnić Vratarić, premijerno prikazan 25. lipnja 2021., može se pogledati na Youtube stranici udruge Buka Noise. Suradnik u projektu je vizualni umjetnik Marko Vojnić. 
Buditi se bez briga” je video projekt zamišljen kao sjecište vizualnih, auditivnih i izvedbenih medija. Zajednički nazivnik im je vrijeme unutar kojeg nastaju, traju i ostavljaju otisak.
 
Unutar četiri mjeseca istraživačkog procesa koji je rezultirao nakupljenim vizualnim materijalima isti su postupkom montaže pretvoreni u audiovizualno djelo. Dijeleći zajednički prostor i vrijeme s partnerom i suradnikom - Markom Vojnićem dospjeli smo do dubinskog analiziranja međusobnih umjetničkih procesa, kako dosadašnjih tako i onih koji predstoje…
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.



Koncept: Ivana Vojnić Vratarić i Marko Vojnić
Pokret: Ivana Vojnić Vratarić
Video i montaža: Marko Vojnić
Glazba: EXIT - The Mystic Trumpeter
Prava za korištenje audio zapisa nastalog 20.08. 1972., Live at the Roundhouse, The Ices tapes, North London u izdanju Exitstencil Music EXM02., ustupio je Penny Rimbaud.