Preskočite na glavni sadržaj

Book & Urban Sound – koncerti u zagrebačkim knjižnicama

Udruga Slobodan ulaz pokrenula je uz pomoć Ureda za kulturu grada Zagreba projekt 'Book & Urban Sound'. Riječ je o nizu od osam koncerata u osam gradskih knjižnica grada Zagreba, u kojima će nastupiti osam izvođača urbanog zvuka različitih žanrova. Prva dva koncerta dogodit će se krajem svibnja 2023.
vrijeme: 29.05.2023. - 31.05.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.kgz.hr/hr/

Bok Blues
 
U ponedjeljak, 29.5.2023. u gradskoj knjižnici Vladimir Nazor u Zagrebu u sklopu projekta „Book & Urban Sound“ održat će se nastup zagrebačkog urbanog blues dueta Bok Blues. Riječ je o pobjednicima 12. hrvatskog blues natjecanja, koji se spremaju za poljski grad Chorzow, gdje će 3.6.2023. nastupiti na „11th European Blues Challengeu“, krovnom europskom blues natjecanju u konkurenciji blues izvođača iz 22 europske države. Ovaj će nastup biti njihova svojevrsna generalna proba pred odlazak u Poljsku jer će u knjižnici izvesti identičan repertoar koji su pripremili za natjecanje uz nekoliko dodatnih pjesama. Bok Blues su Zoran Haraminčić Hara (gitara, vokal, udaraljke) i Davor Bunčić Buna (vokal, usna harmonika, gitara, udaraljke). Koncert počinje u 19:00 sati, a ulaz je besplatan.
    
Grgur Višić

KONCERT 31.05.2023. | srijeda Knjižnica Marije Jurić Zagorke Početak događanja: 19:00
 
Na Dan Grada Zagreba, a u sklopu projekta Book & Urban Sound, održat će se nastup mladog urban folk kantautora Grgura Višića. Tom će prilikom Grgur održati akustičnu promociju nedavno objavljenog albuma prvijenca Traženja. U pravom folkerskom ambijentu, uz pratnju gitare i usne harmonike, imat ćemo priliku čuti ogoljenu i organsku izvedbu njegovih pjesama.
 
"Traženja" je Grgurov prvi dugosvirajući album objavljen pod plaštom diskografskih kuća Spona i Croatia Records. Tematizira mladenački život i neizbježnu izgubljenost u istome - otuda i naziv albuma. Trajanja nešto ispod četrdeset minuta, album predstavlja savršenu podlogu za akustičan nastup usmjeren prvenstveno na poeziju. Grgur Višić iz Pule dolazi na studij u Zagreb i tada kreće glazbenim putem.