Preskočite na glavni sadržaj

Besplatna radionica stripa u Mircima na Braču

Besplatna radionica stripa će se održati od 18. do 22. rujna u Društvenom domu Mirca, kraj Supetra na Braču. Ova jedinstvena prilika omogućuje vam da istražite svijet stripova i stvorite vlastiti strip uz stručno vodstvo Erika Lončara. Radionica je otvorena za djecu i mlade u dobi od 10 do 20 godina, a sve što vam je potrebno je entuzijazam i kreativna želja.
vrijeme: 18.09.2023. - 22.09.2023.
mjesto: Mirca

Svi materijali, uključujući olovke, boje i papire, bit će osigurani.
 
Tijekom pet dana radionice, sudionici će upoznati se i razviti scenarij, naučiti koristiti fotografije kako bi njihovi stripovi bili što živopisniji, prebaciti svoje ideje na papir i razvijati likove i radnju, naučiti tehniku tuširanja i dodati detalje na svoje crteže, dodati boje i tekst kako bi stvorili finalni izgled stripa. A nakon svega toga - prikazati svoje radove i podijeliti ih s prijateljima i obitelji! Nakon završetka radionice, svi stripovi će biti skenirani i digitalno obrađeni te uvezeni u jednu strip knjižicu.
 
Spremni ste započeti svoje kreativno putovanje u svijet stripova? Pridružite nam se i zajedno stvorimo nezaboravno iskustvo umjetničkog izražavanja! Sudjelovanje na radionici je potpuno besplatno, a prijaviti se možete putem e-maila na erik.loncar@gmail.com ili pozivom na broj 098 870 646.
 
Ovaj projekt podržan je i financiran putem natječaja Turističke zajednice Grada Supetra za manifestacije u pred i posezoni u Mircima, Splitskoj i Škripu.
 
Erik Lončar član je Hrvatskog društva filmskih kritičara, autor niza filmova koji su prikazivani i nagrađivani na festivalima diljem svijeta, urednik časopisa o filmskoj analizi, theFILMitself te strip crtač koji je vodio radionice stripa diljem Hrvatske, ali i u Njemačkoj i Estoniji.