Preskočite na glavni sadržaj

Besplatna online radionica 'Diplomacija kroz kulturu – kako je Južna Koreja postala glavni izvoznik kulture 21. stoljeća'

Besplatna online radionica 'Diplomacija kroz kulturu – kako je Južna Koreja postala glavni izvoznik kulture 21. stoljeća' održat će se 19. i 26. listopada, u 19 sati, za polaznike do 25 godina. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca!
vrijeme: 19.10.2021. - 26.10.2021.
url: https://www.facebook.com/koreacroatiaevents/

Netflixova dramska serija “Squid Game” trenutačno je na vrhu globalne ljestvice gledanosti te prva korejska drama koja je zauzela prvo mjesto u SAD-u. Na prvom je mjestu po gledanosti i u Hrvatskoj. Film “Parazit” dobitnik je čak četiri Oscara 2020. – za najbolji film, najbolji strani film, originalni scenarij i režiju. “Parazit” je i prvi film na jeziku koji nije engleski, a koji je osvojio titulu najboljega filma. Oscara je ove godine dobila i južnokorejska glumica Yuh-Jung Youn za ulogu bake u filmu "Minari" o imigrantskoj južnokorejskoj obitelji osamdesetih godina u SAD-u. Boy bend BTS upravo ovih dana ima svoj šesti singl na mjestu broj jedan Billboard ljestvice u posljednjih godina dana. Bend koji je oborio više od 25 svjetskih rekorda od ove se godine nalazi i u knjizi hrvatskoga jezika za osme razrede, a prošli mjesec predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in uručio je članovima benda diplomatske putovnice i proglasio ih Envoys of Future Generations and Culture…
 
Kako je sve to uspjelo Južnoj Koreji?
 
Kroz dvije radionice saznajte kako je Južna Koreja postala glavni izvoznik kulture 21. stoljeća. Radionice se provode online putem zoom aplikacije, a namijenjene su mladima do 25 godina koji žele naučiti više o K-POP kulturi. Cilj radionica je pružiti sudionicima pregled aktivnosti koje su provodile južnokorejska vlada i privatne tvrtke u cilju promocije korejske kulture u cijelom svijetu te kako su te aktivnosti pridonijele zastupljenosti ne samo K-pop idola, već azijskih umjetnika općenito u zapadnom umjetničkom i društvenom prostoru.
 
Svi zainteresirani na radionicu se mogu se prijaviti putem online obrasca.
 
Voditeljice radionice su Ida Klemenčić i Marija Šimić.

Korea Croatia Events je event management tim i udruga u nastajanju koji od 2018. godine hrvatskoj kulturnoj i entertainment sceni donosi dašak istoka. S događajima u rasponu od K-pop partyja i filmskih premijera do plesnih radionica i natjecanja u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje te kulturnih događaja i K-rock koncerata, njihova je misija povezati zajednicu ljubitelja korejske kulture u Hrvatskoj te ju postupno povećavati približavanjem te iznimno bogate kulture široj publici.