Preskočite na glavni sadržaj

‘Bake na YouTube-u’ - pogledajte inspirativne priče i naučite nove vještine

‘Bake na YouTube-u’ - pogledajte inspirativne priče i naučite nove vještine
Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica, u suradnji s Povijesnim društvom Koprivnica, objavila je na svom YouTube kanalu 5 epizoda s inspirativnim pričama, pričama o prošlosti i vještinama koju su djeci prenijele članice društva te stariji članovi knjižnice.
Projekt pod nazivom „Bake na YouTube-u“ započeo je u studenom prošle godine. Okupio je osmero djece i pet naših starijih sugrađanki s ciljem da se poduči djecu raznim vještinama, zabilježe priče i sjećanja starijih generacija, ali i potakne međugeneracijsko druženje, upoznavanje novih tehnologija te stvaranje novih sadržaja koji će potaknuti djecu i starije na korištenje knjižnice. U ulozi snimatelja i kreatora videosadržaja našla su se djeca osnovnoškolske dobi. Osim što su pokazala da se znaju dobro koristiti novim tehnologijama, vrlo vješto su se snašla i u ulozi voditelja. Pokazala su i vještine potrebne za etnologa, poput smisla za istraživanje, komuniciranje sa sugovornicima, vođenje razgovora i zaključivanje. Ono što je veliki doprinos i vrijednost ovog projekta je druženje među generacijama, nova prijateljstva, prijenos znanja i sjećanja koja osvještavaju mlađe generacije na važnost djelovanja. Njihove riječi osvijestit će kod njih potrebu za društvenom angažiranošću koja će ih ispuniti zadovoljstvom i razvijati njihove potencijale učeći od starijih koji nam rado prenose važne životne vrijednosti i iz tih razloga sudionici su pokazali interes i za daljnje provođenje ovog projekta.



Više: Pogledajte inspirativne priče i naučite neke od vještina u epizodama « Bake na YouTube-u » - Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)