Preskočite na glavni sadržaj

AUTsajder art - kroz umjetnost do komunikacije i inkluzije

Savez udruga za autizam Hrvatske (SUZAH) i Operacija grad organiziraju izložbu 'AUTsajder art', koja će se otvoriti 4. travnja, u 19 sati, u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo (Trnjanska struga 34, Zagreb). Ova izložba predstavlja vizualne radove umjetnika/ica s autizmom.
vrijeme: 04.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/OperacijaGrad/

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu (2. travnja), pod motom "Nismo nevidljivi", SUZAH i Operacija grad organiziraju ovu izložbu kako bi se dala platforma osobama s autizmom koje se bave umjetnošću te kako bi se skrenula pažnja na i dalje neravnopravan status i mogućnosti koje osobe s autizmom imaju u Hrvatskoj.
 
Izražavanje umjetničkog talenta osoba s autizmom nije samo izraz kreativnosti, već je i snažan način komunikacije i izražavanja. Ovim spojem umjetnosti i inkluzije, ove jedinstvene perspektive postaju vidljive i doprinose bogatstvu naše kulture i zajednice.
 
Na izložbi bit će izloženo 18 vizualnih radova umjetnika_ica s autizmom.
 
Otvorenje je 4. travnja u 19 h te će na otvorenju govoriti predstavnici SUZAH i Operacije grad. Izložba će ostati otvorena do 6. travnja te će se moći pogledati svakim danom od 16 do 20h. Ulaz je besplatan!