Preskočite na glavni sadržaj

Audio knjiga Katarine Luketić 'Balkanska predavanja'

Audio knjiga Katarine Luketić 'Balkanska predavanja'
U okviru programa digitalne prilagodbe autorica i urednica Katarina Luketić predstavlja audio knjigu 'Balkanska predavanja: šest prijedloga za sljedeće desetljeće'.
Audio knjigu suizdaju autorica i nakladnik zvučnih knjiga Audio Store Transonica koji stoji iza distribucijske platforme book&zvook, mobilne aplikacije za pametne uređaje putem koje je knjiga i dostupna široj javnosti. Ulomci iz audio knjige mogu se poslušati na autorskoj stranici Katarine Luketić.
 
U „Balkanskim predavanjima“ se na jedinstven način prožimaju tekst i zvuk; predavanja o književnosti i dramatizacije samih književnih djela; glasovi, glazba i zvučni ambijenti. Knjiga je posvećena književnosti balkanskog prostora i u njoj se želi afirmirati ono najbolje i najprogresivnije što je – po mišljenju autorice – u toj književnosti nastalo posljednjih desetljeća. Ujedno, knjiga je i svjesna apologija same književnosti, pohvala jedinstvenim uvidima u svijet koji nam pružaju samo književni tekstovi.

Izvedba: Katarina Luketić (predavanja) i János Römer, Srđan Sorić, Nikša Marinović, Ivan Horvat, Alen Jelen, Đeki Milatić, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Bojan Brajčić, Boris Ler, Zoran Čubrilo, Nataša Janjić Medančić (ulomci iz djela). Glazba: originalna glazba Maro Market. Koristi se i skladba „The Last Balkan Tango“ Borisa Kovača. Dizajn vizuala: Željko Serdarević.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.