Preskočite na glavni sadržaj

Attackove radionice subotom

Autonomni kulturni centar Attack, Kazalište sjena Trpistih i Dijaspora Afrikanaca u Hrvatskoj pozivaju zainteresirane na prijavu za radionice koje će se održati u subotu, 18. rujna 2021.
vrijeme: 18.09.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/akc.attack

Mala kulturna scena za djecu

Kazalište sjena Tripstih i AKC provode program Mala kulturna scena za djecu, koji ove subote na repertoaru ima radionicu – Priča o kutiji. Radionica započinje u 11 sati, na terasi kluba Močvara, Trnjanski nasip bb. Radionice su besplatne, a prijaviti svoje dijete možete ispunjavajući kratki upitnik na sljedećem linku zaključno sa 17.09.2021. u 12.00.

Radionica je osmišljena tako da svako dijete izabere jednu kratku priču koju će izvući iz kutije. Nakon što međusobno pročitaju izvučene priče, djeca će napraviti i oslikati pokretnu slikovnicu - nalik verglu, smještenu u kutiji.

Kako čitaju priču tako vrte slike koje su oslikali, koje opisuju priču i smještene su u kutiji. Ovom tehnikom djeca stvaraju kao rezultat svoj mali pripovjedni teatar.

Trajanje radionice je 1,5 h

Radionica je namijenjena djeci od 7-15 god.

Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra u suradnji s Močvarinim dnevnim boravkom.
 
Radionica izrade afričkog nakita
 

Autonomni kulturni centar i Dijaspora Afrikanaca Hrvatske organiziraju radionicu izrade afričkog nakita  u subotu 18.rujna od 17.00 sati u Infoshop/knjižnicu Pippilotta. Ukoliko želite upoznati afričke običaje i kulturu, ili samo izraditi ogrlicu, ovo je prava radionica za vas!

Voditeljica radionice Lynder Musimbi Libese, članica udruge DAH, upoznati će vas s izradom afričkog nakita, ali i kako ga dizajnirati na moderan način. Slagati će se sve vrste nakita sa suvremenim materijalima.
 
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave se primaju do 16. rujna - 18.sati, ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici.
 
Dijaspora Afrikanaca u Hrvatskoj (DAH), informira Afrikance u Republici Hrvatskoj o mogućnosti ostvarivanja prava i omogućavanju sudjelovanja njezinih članova i drugih Afrikanaca u hrvatskom društvu. DAH želi okupiti sve Afrikance koji žive u Republici Hrvatskoj kako bi postali velika manjina s ciljem poboljšanja kvalitete života novih i starih Afrikanaca koji žive u Hrvatskoj, studenata, migranata, imigranta s osnovnim ciljem promocije afričke kulture i načina života u hrvatskom društvu.

Program Autonomnog kulturnog centra, financijski je podržan od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.