Preskočite na glavni sadržaj

Art ćakula - virtualni susreti umjetnika i publike

Art ćakula - virtualni susreti umjetnika i publike
Online zajednica umjetnika Art ćakula 25. travnja 2022. slavi svoj drugi rođendan te premijerno predstavlja javnosti svoju mrežnu stranicu (https://artcakula.net/) na kojoj su predstavljeni svi sudionici programa koji su u prethodne dvije godine svojim predstavljanjem i djelovanjem doprinijeli razvoju projekta. 
Na stranici se mogu pogledati snimke svih online susreta te saznati informacije o svim prošlim i budućim Art ćakulama.

Projekt pod nazivom „Art ćakula“ pokrenula je riječka umjetnica sa švedskom adresom, Ivana Egić. Art ćakula odvija se putem Zoom platforme te društvenih mreža (Facebook, Instagram, Youtube). 
Projekt okuplja veliki broj umjetnika iz različitih područja djelovanja te kustosa iz Hrvatske i inozemstva. Art ćakula pokrenuta je u izvanrednim okolnostima pandemije Covid-19 u travnju 2020, kada su svi umjetnički događaji bili otkazani.
Cilj „Art ćakule“ je  zadržati kontakt među umjetnicima, motivirati ih na daljnji rad i međusobnu suradnju, te održavati njihov kontakt s publikom u izazovnim vremenima. Izvanredne okolnosti potaknule su prilagodbu umjetnika, ali i ukazale na nove mogućnosti poput osmišljavanja i razrade novih projekata, o čemu svjedoči i ovaj projekt.
Sudionici Art ćakule konrtinuirano kreiraju nove kulturne i edukativne sadržaje koji se ostvaruju i plasiraju u javnost kroz nedjeljna online druženja i izlaganja. Susreti obuhvaćaju razmjenu iskustava i znanja, predstavljanja individualnih umjetničkih pristupa, kolonija, web stranica, PR alata, diskusije o aktualnostima u umjetnosti i izazovima s kojima se umjetnici susreću u svojoj struci. Zahvaljujući motivaciji i predanom radu umjetnika i kustosa koje je okupila „Art ćkula“, u ove dvije godine uspješno je održano preko 50 online susreta. 

U nedjelju, 24. travnja 2022., održat će se 54. Art ćakula, koja će biti posvećena obilježavanju završetka druge godine trajanja projekta, ali i najavi planova za treću godinu. Online susret preko Zoom platforme započinje u 18:30 sati i otvoren je za javnost. 
Facebook-događanje