Preskočite na glavni sadržaj

Arhiva newslettera

Odabirom datuma dobivate arhivu newsletter-a

culturenet.hr - dnevni pregled vijesti za 26.05.2023

obrazovanje – djeca i mladi
 
III. Zrinijada u organizaciji Hrvatskog povijesnog muzeja
U srijedu, 31. svibnja, od 11 do 16 sati, u Muzeju Međimurja Čakovec održat će se III. Zrinijada – natjecanje učenika hrvatskih osnovnih škola koje baštine Zrinske, u znanju o povijesti obitelji Zrinski.
 
književnost – publicistika
 
DHKP: 17. godišnja izložba "Od izvornika do prijevoda" i okrugli stol
Otvorenje 17. izložbe "Od izvornika do prijevoda" Društva hrvatskih književnih prevodilaca i okrugli stol održat će se u ponedjeljak, 5. lipnja, u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Predstavljanje knjige putopisa Miroslava Kirina "Zapisci iz dodirnutih krajeva"
U četvrtak, 1. lipnja, u 19,30 sati, u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona održat će se predstavljanje knjige putopisa istaknutog pjesnika Miroslava Kirina "Zapisci iz dodirnutih krajeva". O knjizi će, uz autora, govoriti Biserka Goleš Glasnović i urednica Sanja Lovrenčić, a izabrane ulomke čitat će Vid Bešlić.
 
kazališta – glazba – ples – izvedbene umjetnosti
 
Baletna večer glasovitog Angelina Preljocaja premijerno u splitskom HNK-u
Baletne jednočinke "La stravaganza" i "Noces" glasovitog koreografa Angelina Preljocaja premijerno će izvesti Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split u subotu, 27. svibnja. Splitskoj će se publici tako predstaviti svjetski proslavljeni francuski koreograf, član francuske Akademije likovnih umjetnosti, čije su kreacije postavljane na najznačajnijim svjetskim pozornicama kao što su New York City Ballet, Staatsoper u Berlinu ili Ballet de l"Opéra national de Paris.

ZKM gostuje u Ljubljani s predstavom "Svjetlo pada"
Zagrebačko kazalište mladih gostuje u subotu, 27. svibnja, u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani s predstavom "Svjetlo pada / Light falls" Simona Stephensa u režiji Janusza Kice i dramaturgiji Lade Kaštelan.

"Beštije" premijerno u Teatru &TD
Premijera autorskog projekta Kristine Grubiše i Karle Leko Beštije "Beštije" održat će se u petak, 2. lipnja, u Velikoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 20 sati.

Svibanjske glazbene večeri u Vukovaru: Zagrebački komorni orkestar
Već drugu godinu zaredom Hrvatski dom Vukovar, u suradnji s Gradskim muzejom Vukovar i Franjevačkim samostanom, organizira Svibanjske glazbene večeri. Koncert Zagrebačkog komornog orkestra održat će se u subotu, 27. svibnja, u 19,30 sati, u Gradskom muzeju Vukovar, Paviljon II, Dvorac Eltz. Ulaz je slobodan!

Ansambl Projekt Lazarus na Malti
Povodom Dana Državnosti Republike Hrvatske i 10. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, ansambl Projekt Lazarus održat će 29. svibnja, u 19,30 sati, u Jezuitskoj crkvi u Valletti svečani koncert pod nazivom "CroBaroque 2023. – Hrvatska mediteranska glazba 17. stoljeća".

Gradsko kazalište lutaka Rijeka ima novu predstavu - "Tončić Petešić"
Nova predstava na sceni Gradskog kazališta lutaka Rijeka pod nazivom "Tončić Petešić" premijerno će se izvesti 26. svibnja, kao posljednja premijera u sezoni 2022./2023. Predstava autorice Vedrane Balen Spinčić, prema motivima istoimene slikovnice Vjekoslave Jurdane i Radovana Kunića, u režiji je Serđa Dlačića.
 
muzeji – izložbe – vizualne umjetnosti
 
Retrospektiva najpoznatijeg suvremenog hrvatskog karikaturista Nika Titanika stiže u Crikvenicu
Otvorenje retrospektivne izložbe Nika Titanika "Kronika hrvatske gluposti" održat će se u petak, 26. svibnja, s početkom u 19 sati, u Gradskoj galeriji Crikvenica. Kustosica izložbe je diplomirana povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

U New Yorku otvorena izložba "Colors of love"
Izložba "Colors of love" Anije Škrobonja, 30 ulja na platnu nastalih tijekom njezina boravka u New Yorku, bit će postavljena u Galerie Mourlot u New Yorku do 3. lipnja. Radi se o motivima po kojima je Riječanka pod umjetničkim imenom Skani poznata.

Izložba "Kretanja" Ive Zagode u Galeriji Matice hrvatske
Otvorenje izložbe "Kretanja" autorice Ive Zagode održat će se 26. svibnja u Galeriji Matice hrvatske. Izložbu možete posjetiti do 8. lipnja 2023.

Otvorenje izložbe "Šareni trijem" u Galeriji C8
U petak, 26. svibnja, u Galeriji C8 u Carrarinoj 8 u Puli otvara se izložba "Šareni trijem". Riječ je o učeničkoj izložbi inspiriranoj antičkim naslijeđem i svijetom latiniteta.

Ivana Bajcer: "Dobra, poslušna, dopadljiva"
Otvorenje izložbe Ivane Bajcer "Dobra, poslušna, dopadljiva" održat će se u četvrtak, 1. lipnja, u 17 sati, u Gradskoj galeriji Zabok. Izložba će biti otvorena u sklopu manifestacije ZUK 3 - Zabočka urbana kultura 2023.

Simpozij "Tezaurus skulpture" u Klanjcu – poziv za sudjelovanje
Simpozij pod nazivom "Tezaurus skulpture" održat će se u Klanjcu od 25. do 27. listopada. U radu simpozija može se sudjelovati izlaganjem ili bez izlaganja, a prijave se zaprimaju do 30. lipnja 2023.!

Sva prava pridržana © Culturenet Croatia 2023. Pravne napomene // Impressum // Kontakt

Ukoliko se želite odjaviti s naše mailing liste, kliknite ovdje, unesite svoje podatke i odaberite opciju "odjava". If you would like to unsubscribe from our mailing list please send an e-mail to info@culturenet.hr and write "unsubscribe" in the message body.