Preskočite na glavni sadržaj

Animirani projekt 'Mačkodlak' Recircle studija na Cartoon Forumu u Francuskoj

Recircle studio po četvrti put sudjeluje na jednom od najvažnijih koprodukcijskih foruma za animirane televizijske projekte u Europi, Cartoon Forumu. Zagrebački će studio u francuskom Toulouseu, tako, predstaviti svoj novi projekt 'Mačkodlak'. Cartoon Forum se održava od 19. do 21. rujna 2022. 
vrijeme: 19.09.2022. - 21.09.2022.
mjesto: Francuska
url: https://www.cartoon-media.eu/forum/

Mačkodlak (Shadow's World) je 2D animirana avanturistička komedija koja prati čudesne (ne)zgode sedmogodišnjeg mačko-dječaka Shadowa i njegove najbolje prijateljice, osmogodišnje djevojčice Molly, te kako se nose sa svakodnevnim izazovima koje nosi prvi odlazak u školu. 
 
Recircle studio je nagrađivani studio za animaciju iz Zagreba, a usmjeren je na proizvodnju pozitivnog sadržaja za djecu u dugim formama poput animiranih serija i filmova. Serije Huhu i Mišo i Robin prisutne su na više od 70 teritorija i prevedene su na 10 jezika, a trenutno je u produkciji treće serije Krceki.
 
Autor projekta animirane TV serije Mačkodlak je redatelj Vjekoslav Živković, koji je uz Mariju Ivšić napisao i scenarij. Projektu je pridružen i Denis Alenti kao producent. 
 
Vjekoslav Živković je diplomirani filmski animator koji autorski potpisuje nekoliko kratkometražnih animiranih filmova (Anomija, Vrata, Komarac, Evo što pričaju mornari..., Žene na brodu). Njegova zadnja dva filma, Tišina mora te Lovac i kralj sufinancirao je i Hrvatski audiovizualni centar. 
 
Živkovićevi filmovi bili su prikazivani i nagrađivani na brojnim domaćim i svjetskim festivalima, a 2013. je osvojio i Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara na Danima hrvatskog filma za najbolji glazbeni spot (Come On - Franka De Mille). Od 2012. do 2014. godine, Živković radi za Enabling Genius Ltd. gdje kao supervizor i voditelj animacijskog tima radi na dvije animirane serije za djecu, Little Poets i Phonics School. Obje serije su trenutno u distribuciji BBC Worldwide Lerninga. 2016. godine sudjeluje u proizvodnji animirane serije Mišo i Robin kao redatelj i glavni animator, a 2020. i 2022. kao autor i redatelj radi na animiranoj seriji Huhu. Trenutno režira seriju Krceki.
 
Cartoon Forum jedan je od najznačajnijih koprodukcijskih foruma za animirane televizijske projekte u Europi. Tijekom tri dana trajana foruma, od 19. do 21. rujna, producenti će imati priliku predstaviti svoj projekt pred 1000 broadcastera, investitora i drugih potencijalnih partnera iz 40 zemalja. Od osnutka 1990. godine, na forumu je sveukupno, dosad, financirano 922 serije. 
 
Izvor: HAVC