Preskočite na glavni sadržaj

Ambienta, ArhiBau.hr, Zagreb Design Week i Art Zagreb istovremeno na ZV-u

Sajmovi Ambienta, ArhiBau.hr, Zagreb Design Week i Art Zagreb po prvi će se puta održati zajedno, od 26. rujna do 1. listopada na Zagrebačkom velesajmu (ZV), najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.
vrijeme: 26.09.2023. - 01.10.2023.
mjesto: Zagreb

Zajednički nastup u sedam paviljona na ukupnoj površini od 18.000 četvornih metara omogućit će posjetiteljima da na jednom mjestu saznaju novosti s područja arhitekture, graditeljstva, namještaja i unutarnjeg uređenja, dizajna i umjetnosti i to uz jednu ulaznicu.

"Očekujem da će objedinjavanje tematskih sajmova i konferencija kreativnog sektora izazvati veliku pažnju javnosti i pridonijeti inkubaciji novih kreativnih ideja i inovacija te ostvarivanju novih poslovnih suradnji. Svakako bih želio da se dio ove sinergije prelije i u urbani prostor Grada, u skladu sa smjernicama Novog europskog Bauhausa: održivije, uključivije, ljepše", kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Direktorica ZV-a Renata Suša je kazala da će posjetitelji moći razgledati izložbe u sedam paviljona na 18.000 četvornih metara. 

Predsjednik društva arhitekata Tihomil Matković izrazio je zadovoljstvo što će ArhiBau.hr zajedničkim nastupom na ZV-u objediniti arhitekte, projektante i graditeljski sektor. (Izvor: Hina)
https://arhibau.d-a-z.hr/
https://zagrebdesignweek.com/
https://www.artzagreb.com/
https://www.zv.hr/sajmovi-7/ambienta-63/63