Preskočite na glavni sadržaj

Advent na Peristilu i Dani francuskog jezika i kulture 2022.

Uz paljenje adventskih svijeća u izlogu Prokulture - KJK Peristil, djelatnici i polaznici Centra Juraj Bonači, Split, priredit će tijekom prosinca niz radionica, predstavu, glazbene programe i puno priča o našoj tradiciji u predbožićno vrijeme. 
vrijeme: 26.11.2022. - 15.12.2022.
mjesto: Split

Gotovo u isto vrijeme Prokultura – Split u suradnji s Francuskim veleposlanstvom u Hrvatskoj te zajedno s ostalim frankofonskim partnerima, onima koje inspirira francuski jezik i kultura, počinje ovogodišnje Dane francuskog jezika i kulture pokrenute 1993. godine.
Posvećeni su kao i svake godine predstavljanju različitih faseta te bogate kulture, praćenju jedinstvene inačice upravljanja u području kulturnih politika te svjetske velesile te prije svega mladima i njihovim učiteljima koji im podučavanjem jezika nude ključ za otkrivanje i upoznavanje tih nadahnjujućih ostvarenja i iskustava.
Bit će tu šansone, filma, književnosti, jezičnih kvizova, dječjih predstava, ali i upoznavanja povijesnih odnosa između Hrvatske i Francuske, pojedinosti o povelji koju je najveći među francuskim predsjednicima, De Gaulle dodijelio našem Hajduku, upoznavanju razlika između šampanjca i našeg pjenušca, 100 godina Cercla u Marmontovoj 3…. 




Pokrovitelj ovih zajedničkih projekta je OTP banka.