Preskočite na glavni sadržaj

Adaptacija. Čitanje filma #5: 'Uzbuna na Zelenom vrhu' u Dječjoj kući u Rijeci

Program 'Adaptacija. Čitanje filma' kojim se u Art-kinu promoviraju vrijedna domaća književna ostvarenja i njihove, jednako znamenite filmske adaptacije, završava svoje petomjesečno izdanje u studenom uz kriminalistički roman za mlade 'Uzbuna na Zelenom vrhu' Ivana Kušana i istoimenu adaptaciju romana u režiji Čejen Černić koja će biti prikazana 29. studenog.
vrijeme: 29.11.2021. -
mjesto: Rijeka
url: https://www.art-kino.org/

Budući da je riječ o djelu za djecu i mlade, projekcija filma, uz razgovor s redateljicom i glumcima Alexom Rakošem (Tomo) i Markom Tociljem (Koko) putem Zoom platforme, održava se u ponedjeljak, 29. studenog u 19 sati u kinodvorani Dječje kuće.
 
Projekciji filma prethodi i posljednji sastanak dvaju filmsko-čitateljskih klubova Art-kina, uz raspravu o Kušanovoj knjizi, ovog četvrtka, 25. studenog.
 
Naposljetku, veliko finale cjelokupnog programa održat će se u Book Caffeu Dnevni Boravak (Ciottina 12a) gdje sam kraj mjeseca, 30. studenog u 20 sati donosi veliki književno-filmski pub kviz posvećen isključivo filmovima i njegovim književnim predlošcima. Prijave timova za pub kviz su u tijeku.
 
Program 'Adaptacija. Čitanje filma' odvija se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu. Opširnije...