Preskočite na glavni sadržaj

7. Susedgradski kulturni susreti

Ljubitelji tradicijske kulture pozvani su na SusedgradFest u petak, 21. listopada, u 19 sati, u Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad. U 2022. godini naglasak je na folklornom programu s nastupima lokalnih kulturno - umjetničkih društava, uz prezentaciju tradicijskih rukotvorina.
vrijeme: 21.10.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.czkio-susedgrad.hr/

Program „SUSEDGRAFEST“ je višegodišnja manifestacija koji obnavlja narodne običaje Susedgrada povezivanjem svih aktivnih sudionika na zapadnom području Grada Zagreba, a koji su vezani uz tradicijsku kulturnu baštinu te ih kontinuirano predstavljaju kroz glazbeno - poetske, plesne i dramske susrete.
 
Posjetite i izložbu u galeriji „Idealni grad”, u kojoj se predstavlja Udruga Tradicija. Besplatne ulaznice mogu se podignuti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/1, Gajnice. Broj ulaznica je ograničen!
 
Predstavit će se: 25 članova KUD-a Stenjevec sa spletom pjesama i plesova stenjevečkog kraja, KUD Kustošija izvest će program sa 6 tamburaša i 16 članica i KUD Vrapčanci s 8 tamburaša i 18 plesača, ujedinjenih u svojevrsnu smotru i revalorizaciju njihova kulturno-umjetničkog djelovanja. Voditelj programa je Leo Prebanić.